Presedintele Maduro anunta ca vrea sa aiba o conversatie cu Donald Trump, dupa ce SUA au impus sanctiuni Venezuelei

Presedintele venezuelean, Nicolas Maduro, a spus joi ca doreste “o conversatie” cu omologul sau american, Donald Trump, care a impus sanctiuni impotriva tarii sale, afirmand totusi ca pastreaza “arma in mana” contra oricarei eventuale agresiuni, transmite AFP citata de Agerpres.
“Daca el este atat de interesat de Venezuela, eu sunt aici, eu sunt seful la ceea ce-l intereseaza”, a subliniat Maduro, intr-un discurs in fata noii si foarte criticatei adunari constituante. Nerecunoscuta de opozitie si de tarile occidentale, aceasta adunare l-a confirmat in unanimitate in functia de “presedinte constitutional al republicii bolivariene a Venezuelei”.
“Intreprindeti demersuri pentru ca sa pot avea o conversatie personala cu Donald Trump”, i-a ordonat presedintele Maduro ministrului sau al Afacerilor Externe, Jorge Arreaza.
Presedintele socialist doreste ca aceasta discutie sa aiba loc prin telefon sau la New York, cu ocazia Adunarii Generale a Natiunilor Unite, pe 20 septembrie.
In timp ce-si afirma dorinta de a avea relatii “normale” cu SUA, el l-a avertizat pe Donald Trump ca tara sa va raspunde “cu arma in mana” la o eventuala agresiune.
“Venezuela nu se va preda niciodata (…) ar trebui sa stie imperiul american”, a adaugat presedintele socialist.
De la inceputul lunii august, Statele Unite l-au catalogat pe presedintele venezuelean Nicolas Maduro ca “dictator” si i-au impus sanctiuni fara precedent ca raspuns la alegerile marcate de violente ce au condus la formarea Adunarii Constituante, o institutie respinsa de opozitie.
Miercuri, guvernul american a adoptat sanctiuni fata de opt oficiali venezueleni implicati in crearea noii adunari.
Totodata, Maduro a acuzat Washingtonul ca este in spatele ultimului “atac terorist” asupra unei baze militare, duminica, la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *