Presedintele Parlamenului il critica pe Igor Dodon, pentru initiativa de a inlocui “Istoria Romanilor” cu cea a Republicii Moldova

Presedintele Parlamentului din Republica Moldova, Andrian Candu, a criticat, luni, initiativa presedintelui Igor Dodon de a inlocui “Istoria Romanilor” cu “Istoria Moldovei”, informeaza Unimedia.
“Astfel de initiative nu ar trebui sa existe din partea politicului. Acesta este domeniul oamenilor de stiinta, ei ar trebui sa ia astfel de decizii. Pe parcursul celor 25 de ani de independenta a Republicii Moldova, politicul a incercat sa vina cu initiative care sa modifice disciplina respectiva cu scopul de a crea dezbinare. Noi, Parlamentul si Presedintia, ar trebui sa ne abtinem de la astfel de propuneri. Consider ca denumirea disciplinei ar trebui sa ramana asa cum este”, a declarat Andrian Candu.
Saptamana trecuta, presedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a cerut s Guvernului sa introduca in programul de studiu disciplina “Istoria Moldovei” in urmatorul an de invatamant. In scrisoarea trimisa executivului, Dodon sustine ca “Istoria Romanilor” pe care o studiaza elevii in prezent ar crea impedimente, inclusiv in ceea ce priveste consolidarea statalitatii Republicii Moldova, noteaza Unimedia.
?
La sfarsitul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *