spot_img

Presedintele Putin a ordonat ca economia Rusiei sa fie redirectionata pe fagas militar

Date:

Presedintele Vladimir Putin a avut saptamana aceasta la Soci – statiune pe coasta rusa a Marii Negre – mai multe intalniri cu tematica militara; seria actuala – a zecea la numar – incepand chiar de luni printr-o reuniune cu conducerea Ministerului Apararii si reprezentantii complexului militar-industrial cu privire la noul program de stat in domeniul productiei de armament, noteaza portalul newsru.com citat de Agerpres.
A urmat o reuniune marti, care s-a axat de asemenea pe tema inarmarii si pe programul de achizitii de stat pentru armata.
Miercuri, Putin impreuna cu conducerea militara si o serie de guvernatori au facut bilantul manevrelor “Zapad 2017” din septembrie.
Presedintele rus a continuat seria reuniunilor pe teme militare si joi cand a declarat ca toate intreprinderile mari din Rusia trebuie sa fie pregatite sa creasca brusc productia de produse militare, potrivit portalului citat.
“Capacitatea economiei de a creste rapid volumul de produse si servicii de aparare atunci cand e nevoie reprezinta una dintre cele mai importante conditii pentru asigurarea securitatii militare a statului”, a subliniat Vladimir Putin, referindu-se la trecerea de la productia civila la cea militara la un moment dat. El a cerut “elaborarea unor masuri suplimentare pentru a spori gradul de pregatire pentru mobilizare” si a avertizat ca “toate intreprinderile strategice si cele pur si simplu mari, indiferent de forma de proprietate”, adica deopotriva societati de stat si private, trebuie sa fie pregatite de aceasta.
Aceasta declaratie a suscitat o atentie deosebita in mass-media locale, numeroase ziare titrand “Putin redirectioneaza economia Rusiei pe un fagas militar”, iar o multime de comentatori au subliniat ca in acest mod seful statului rus ar confirma ca Moscova s-ar pregati de un nou razboi. In realitate, noteaza Newsru.com, Putin nu a spus nimic nou, Rusia a inceput mai de demult sa treaca pe “un fagas militar”.
Afirmatiile presedintelui rus au trezit o serie de intrebari in randul expertilor. Ziarul economic Kommersant remarca in acest sens ca in pofida cresterii de la an la an a finantarii de la buget a industriei militare, complexul militar-industria nu dispune de resurse corespunzatoare.
Seful grupului de experti politici, Konstantin Kalacev, considera ca declaratia lui Putin poate fi interpretata ca o parte din povara statului rus in domeniul militar urmeaza sa fie pusa pe umerii mediului de afaceri rus.
Oamenii de afaceri rusi nu vor putea ignora cuvintele presedintelui, iar in cazul cooperarii cu sectorul de aparare acestia vor fi vizati de sanctiuni occidentale, un nou pachet din care va intra in vigoare …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related