Presedintele Republicii Moldova, suspendat pentru a treia oara din functie. Dodon: Democratii vor avea de suferit

La sedinta de vineri s-a prezentat doar deputatul Sergiu Sarbu, cel care a si depus sesizarea la Curtea Constitutionala. Reprezentantul presedintiei nici macar nu a fost prezent in fata magistratilor de la Curtea Constitutionala pentru a-si expune si apara punctele de vedere in privinta refuzului de promulgare a respectivei legi.
Presedintele Republicii Moldova sustine ca va “repara” lucrurile dupa alegerile parlamentare. Totodata, seful statului a invocat iarasi faptul ca unii membri ai Curtii Constitutionale detin cetatenia romana:
“Ceea ce face acum guvernarea cu ajutorul Curtii Constitutionale nu va trece fara consecinte. Dupa alegerile parlamentare, care vor fi declansate in cateva luni, vom schimba si repara multe lucruri. Si in Guvern, si in Parlament, si in Curtea Constitutionala. Este inadmisibil ca cetatenii care au jurat credinta statului roman sa decida politica statului moldovenesc. In ce priveste legea anti-propaganda, aceasta constituie un abuz evident asupra libertatii de informare a cetatenilor Republicii Moldova. Este o cenzura bazata pe duble standarde, in stilul democratilor, aflati la guvernare”.
Acesta a indemnat cetatenii sa se mobilizeze impotriva fortelor “eurounioniste”.
“In acest an va fi data lupta decisiva. De aceea, indemn cetatenii la consolidarea tuturor fortelor patriotice impotriva guvernari eurounioniste, care crede ca prin forta si presiune va supune vointa poporului”, sustine Dodon.
De asemenea Dodon s-a intrebat retoric asupra motivului pentru care sunt trecute cu vederea mass-media care promoveaza deschis lichidarea statalitatii Republicii Moldova.
Igor Dodon a cerut joi Curtii Constutionale sa ateste constitutionalitatea “legii anti-propaganda”. Intr-o nota publicata pe pagina sa de Facebook, seful statului a declarat ca legea in cauza “atenteaza la principiile democratiei”.
De precizat ca, luni, Inalta Curte a decis ca sa-i fie suspendate atributiile presedintelui Igor Dodon referitor la numirea mai multor ministri din Guvernul Filip.
Asta dupa ce presedintele a semnat demisiile mai multor ministri din Guvernul Filip, ca urmare a faptului ca Partidul Democrat a decis sa faca anumite remanieri in acest sens. Presedintele insa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *