Presedintia ataca Palatul Victoria: Guvernul actioneaza netransparent

“Recurgerea la ordonanta de urgenta, care a fost inscrisa pe ordinea de zi suplimentara, se constituie intr-un alt semnal ingrijotator in legatura cu modul netransparent in care actioneaza Guvernul. Mai mult decat atat, aceasta ordonanta pur si simplu a rasarit pe ordinea de zi a Guvernului, ordinea de zi suplimentara, care este o metoda netransparenta folosita din nou de acest guvern. Guvernul trebuie sa inteleaga ca transparenta, predictibilitatea, modul in care se adopta aceste acte normative sunt esentiale pentru abordarea pe care o au fata de actul responsabil de guvernare si fata de cetatenii acestei tari. Respectarea Constitutiei este obligatorie pentru toate institutiile statului, iar acest fapt este unul ingrijorator”, a declarat Madalina Dobrovolschi, citata de News.ro.
Purtatorul de cuvant al presedintelui a precizat ca Guvernul avea la indemana toate instrumentele pentru a rezolva situatia de la ANCOM si anume numirea unor noi persoane in conducerea institutiei.
“Daca Guvernul si-ar fi dorit sa rezolve aceasta situatie printr-o formula urgenta, avea si instrumentele, avea si timpul la dispozitie pentru ca, pana la urma, aceasta institutie nu are conducere de ceva luni, deci exista posibilitatea ca situatia sa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *