Presedintii Georgiei si Ucrainei au creat un consiliu pentru eliberarea teritoriilor ocupate de Rusia

Presedintele Georgiei, Gheorghi Margvelasvili, si omologul sau ucrainean Petro Porosenko au creat, marti, un Inalt Consiliu bilateral, care are drept obiectiv principal “eliberarea teritoriilor ocupate”?de Rusia si integrarea Georgiei si a Ucrainei in NATO si UE, informeaza agentiile AFP si EFE, potrivit Agerpres.
“Ucraina si Georgia au in fata lor aceleasi provocari. Nu vom permite nimanui sa ne spuna ce viitor trebuie sa ne construim” a spus presedintele ucrainean, in timpul primei sale vizite in Georgi. Porosenko a descris popoarele georgian si ucrainean drept “victime ale agresiunii Rusiei”.
Totodata, Porosenko a multumit cu acest prilej voluntarilor georgieni care participa la luptele impotriva separatistilor prorusi in estul Ucrainei. “Ucrainenii isi inclina capul in fata georgienilor care apara suveranitatea Ucrainei, cu convingerea ca in acest fel ei lupta si pentru Georgia”, a mai afirmat spus liderul ucrainean.
La randul sau, presedintele Georgiei a spus ca politica Rusiei “consta in apararea intereselor ei privilegiate, de unde rezulta instabilitate, tragedii umane si diviziuni intre popoare”.
“Desi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *