PRESIUNI ECONOMICE. Rusia interzice importurile de vin din Republica Moldova

Serviciul rus pentru Protectia Consumatorilor (Rospotrebnadzor) a anuntat marti ca importurile de vinuri din Republica Moldova au fost oprite din cauza “calitatii nesatisfacatoare” a productiei de alcool, relateaza agentia rusa Itar-Tass in pagina sa electronica.
Potrivit Rospotrebnadzor, aceste interdictii vor fi valabile pana cand autoritatile competente din Republica Moldova nu vor lua masuri adecvate pentru satisfacerea cerintelor impuse.
“Nu avem de gand sa indeplinim rolul de dadaca pentru economia moldoveneasca”, a declarat directorul institutiei, Ghenadi Oniscenko, citat de agentia rusa Interfax.
Rusia dfaduse deja semne ca intentioneaza sa impuna un embargo asupra importurilor de vin moldovenesc, dar si sa lase Republica Moldova in frig. Motivul: intentia Chisinaului de a semna Acordul de asociere cu UE, spre nemultumirea Moscovei.
Campanie de amenintari a Rusiei la adresa Republicii Moldova
Rodica Sturza, directorul Centrului National pentru Verificarea Calitatii Productiei Alcoolice din Republica Moldova, a declarat ca “aceste afirmatii sunt lipsite de temei”, informeaza site-ul Publika.md.
“Noi am verificat toate loturile care au plecat, in special in ultimele zile, si nu am depistat nici un fel de incalcari ale normelor, iar afirmatiile lor precum ca (substantele nocive depistate in vinuri) depasesc de 70-80 de ori normele maxime admisibile sunt aberante”, a adaugat ea.
Rospotrebnadzor a anuntat marti ca in loturile de vinuri importate in ultima perioada a fost depistata in catitati mari o substanta nociva, care afecteaza in special rinichii si ficatul. Potrivit serviciului rus pentru protectia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *