Preturile locuintelor vor scadea accelerat fara “Prima Casa”

Preturile locuintelor vor scadea accelerat fara “Prima Casa” / FOTO: http://www.agenda.ro

Peste 70% dintre cei interesati sa cumpere o locuinta vor sa acceseze “Prima Casa”, nefiind eligibili si pentru alte tipuri de credite ipotecare, astfel ca odata cu epuizarea fondurilor alocate de stat pentru program preturile locuintelor ar putea scadea accelerat deoarece cererea se va reduce.
“Incheierea programului “Prima Casa” creaza premisele unei scaderi accelerate a preturilor in cartiere in urmatorul interval de aproximativ 3 luni, atat cat este estimat pana la epuizarea fondurilor disponibile prin acest program guvernamental. Peste 70% din totalul cererii solvabile existente astazi pentru oferta disponibila in anumite cartiere din capitala s-ar putea evapora o data cu stoparea programului. Pana in momentul reintalnirii cererii solvabile cu oferta disponibila, putem anticipa o deconectare a unei bune parti a pietei imobiliare de la tranzactionare. In lipsa solutiilor de creditare, pe termen mediu, efectul de scadere a preturilor poate fi resimtit in toate zonele din Bucuresti”, se arata intr-un comunicat al HomeFinders.ro.
Portalul, specializat in achizitia de locuinte, a realizat un studiu in perioada mai 2012-mai 2013 pe un esantion de peste 464 de cumparatori de locuinte in Bucuresti, pentru a stabili cati dintre ei pot finanta achizitionarea locuintei doar prin programul “Prima Casa”.
Din studiu a reiesit ca 167 persoane dintre cei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *