Prezenta armatei americane la frontiera cu Mexicul, prelungita pana la sfarsitul lui ianuarie

Secretarul apararii James Mattis a semnat ordinul pentru continuarea misiunii pana la 31 ianuarie, potrivit unui comunicat al Pentagonului, scrie agerpres.ro. Desfasurarea armatei ar fi incetat, in lipsa ordinului de prelungire a misiunii, la jumatatea lui decembrie.
Ordinul marcheaza o noua extindere a operatiunii militare care a crescut incet dar sigur dupa ce presedintele Donald Trump a grabit soldati si puscasi marini la posturile de frontiera inainte de alegerile de la 6 noiembrie, o miscare caracterizata de critici drept o manevra politica.
Citeste si?Atac cu grenade asupra Consulatului american din Mexic. Fiica presedintelui american, Ivaka Trump a fost acolo
Administratia a argumentat ca trupele sunt necesare pentru a ajuta la stoparea caravanelor de mii de migranti din America Centrala care se indreptau atunci spre Mexic si sperau sa poata solicita azil in SUA.
Casa Alba a autorizat luna trecuta armata sa retina, perchezitioneze si, daca este necesar, sa foloseasca forta letala pentru a proteja personalul guvernamental american de migranti, o schimbare majora in rolul armatei, dar oficialii de la Pentagon au subliniat ca se va recurge la o astfel de masura numai in situatii de urgenta.
In jur de 5.600 de militari americani sunt desfasurati in prezent de-a lungul frontierei in Arizona, Texas si California pentru a sprijini politia de frontiera. Unii dintre ei s-ar putea intoarce la bazele lor in urmatoarele saptamani, in special militarii din unitatile de inginerie care au incheiat misiunea de a fortifica punctele de trecere a frontierei, a declarat un oficial din domeniul apararii.
Nu este clar in prezent de cati militari va fi nevoie la frontiera cu Mexicul pana la sfarsitul lunii viitoare, a mai spus oficialul citat.
“Secretarul apararii a aprobat extinderea prezentului sprijin al Departamentului Apararii pentru raspunsul Departamentului Securitatii Interne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *