Prezervativele vor deveni istorie. Noua metoda contraceptiva revolutionara pentru barbati

Noua inventie are rezultate reversibile, la fel ca si prezervativele.

Un tratament contraceptiv revolutionar, denumit “Vasalgel”, urmeaza sa fie folosit pe subiecti umani.
Pana acum, substanta a fost utilizata doar pe iepuri masculi, insa s-a dovedit ca, in cazul acestora, efectele sunt valabile pe o perioada de cel putin 12 luni, scrie Descopera.

Noua inventie, realizata de o echipa de specialisti din cadrul companiei americane non-profit Parsemus Foundation, are rezultate reversibile, la fel ca si prezervativele, considerate pana acum ca fiind singura metoda de control a fertilizarii, ale carei efecte pot fi intrerupte in mod intentionat. Substanta va fi testata pe oameni in acest an, ea urmand sa fie introdusa pe piata la inceputul lui 2018.
In momentul in care este injectat, hidrogelul blocheaza partial vasele deferente (tubii musculari prin care circula spermatozoizii maturizati), intrerupand fluxul spermei, dar nu si pe cel al urinei. Odata intrerupt acest proces, riscul producerii ejacularii este, practic, eliminat.
In cadrul experimentului realizat recent, oamenii de stiinta americani au administrat celor 12 iepuri masculi folositi doze variate de Vasalgel. Rezultatele studiului au aratat ca 11 dintre ei nu mai aveau spermatozoizi in sperma pe care o ejaculasera. Initial, in cazul celuilalt iepure, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *