Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, arestat pentru 30 de zile, pentru fapte de coruptie

UPDATE 20.50:?Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, Raluca Stancescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, in baza unui mandat emis, vineri dupa-amiaza, de magistratii Curtii de Apel Suceava.
Judecatorii au admis propunerea de arestare preventiva inaintata de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), care o acuza pe Stancescu de santaj, instigare la favorizarea faptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justitiei si divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublicate. In acelasi dosar a fost arestat preventiv si un barbat din Botosani, Catalin Stavara, acuzat de santaj.
Totodata, procurorii DNA au dispus luarea masurii controlului judiciar fata de agentul de politie Constantin Batca de la Biroul de investigatii criminale din cadrul Politiei municipiului Botosani.
Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, Raluca Stancescu, a fost retinuta pentru fapte de coruptie, potrivit unui comunicat de presa al Serviciului Teritorial Suceava al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Stancescu este acuzata de santaj, instigare la favorizarea faptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justitiei si divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublicate, potrivit Agerpres.
In acelasi dosar a fost retinut si un barbat din Botosani, acuzat de santaj. Cei doi vor fi prezentati vineri in fata magistratilor Curtii de apel Suceava cu propunerea de arestare preventiva.
Totodata, procurorii DNA au dispus luarea masurii controlului judiciar fata de agentul de politie Constantin Batca de la Biroul de investigatii criminale din cadrul Politiei municipiului Botosani.
Potrivit anchetatorilor, in cursul lunii octombrie 2015, Raluca Stancescu, impreuna cu Catalin Stavara, folosindu-se de autoritatea conferita de functia sa – prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, ar fi exercitat acte de constrangere psihica asupra unei persoane.
Concret, cei doi ar fi?incercat sa determine persoana respectiva sa efectueze demersurile necesare in vederea cedarii in mod injust a dreptului de proprietate asupra a doua imobile (apartament si garsoniera), situate in municipiul Botosani, in favoarea unei rude a lui Catalin Stavara.

“Prin constrangerea psihica exercitata, inculpatii Stancescu Raluca si Stavara Catalin au urmarit sa-i induca persoanei respective o stare de temere prin aceea ca in situatia exprimarii unui refuz, va suferi repercusiuni specifice raspunderii penale prin demararea unor cercetari fata de persoana sa si a membrilor familiei sale, vizand savarsirea unor pretinse infractiuni de evaziune fiscala si trafic de persoane”, se precizeaza in comunicatul de presa.

Totodata, in perioada 30 octombrie 2015 – 4 februarie 2016, Raluca Stancescu, in aceeasi calitate, l-ar fi determinat in mod direct pe Constantin Batca, agent de politie in cadrul Politiei municipiului Botosani – Biroul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *