Prima biografie integrala Led Zeppelin va fi publicata in Marea Britanie

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Prima biografie integrala a legendarei trupe rock Led Zeppelin, „When Giants Walked the Earth”, scrisa de Mick Wall, va fi publicata, pe 16 octombrie, in Marea Britanie, la 40 de ani de la formarea grupului intr-un subsol din Chinatown.

Potrivit unui articol de pe site-ul editurii Orion Books, Led Zeppelin este considerata ultima mare formatie a anilor „60 si prima mare formatie a anilor „70. Trupa a aparut si s-a dezvoltat, oarecum neasteptat, din cenusa formatiei Yardbirds, pentru a deveni unul dintre grupurile rock cu cele mai mari vanzari din toate timpurile.

Mick Wall, un respectat compozitor al genului si fost confident pentru exponentii Led Zeppelin – Robert Plant si Jimmy Page, spune povestea formatiei care a scris regulile exceselor in turnee si care a platit, in cele din urma, pentru aceasta, confruntandu-se cu dezastre, dependenta de droguri si moarte.

„When Giants Walked the Earth” dezvaluie, pentru prima oara, amploarea interesului manifestat de liderul trupei, Jimmy Page, fata de ocultism si merge dincolo de cortina pentru a arata adevarul din spatele spectaculosului si, totusi, controversatului concert de revenire, care a avut loc, anul trecut, la arena O2 din Londra.

De asemenea, biografia arata cum Jimmy Page planuieste sa reuneasca trupa definitiv, lucru posibil numai cu acordul fostului sau protejat, Robert Plant. Potrivit unor zvonuri, adevaratul motiv care sta in calea reuniunii trupei pentru organizarea unui turneu, este o cearta intre Robert Plant si Jimmy Page.

In biografia trupei, Wall relateaza intr-o serie de secvente retrospective din povestile de viata ale celor cinci care au transformat visul Led Zeppelin intr-o realitate incredibila: Page, Plant, John Paul Jones, John Bonham si managerul trupei, Peter Grant.

spot_imgspot_img