Prima reactie a premierului Ponta dupa ce s-au stabilit cotele obligatorii de refugiati

Publicat la: 23.09.2015 00:27 Ultima actualizare: 23.09.2015 00:28

Premierul Victor Ponta a afirmat marti seara ca miercuri Consiliul European “poate sa schimbe in tot sau in parte” decizia de astazi a Consiliului extraordinar JAI privind cotele obligatorii de refugiati si a apreciat ca vicepremierul Gabriel Oprea si-a indeplinit “foarte corect si normal” mandatul pe care il avea de la CSAT.

“Am fost in minoritate si votul a decis altceva. Mai mult de atat nu as vrea sa comentez pentru ca maine dl Iohannis merge la Consiliul European si poate schimba domnia sa acolo. (…) Consiliul European e cel care ia deciziile cele mai mari ca acolo sunt sefii de guvern, plus domnul Iohannis si cu presedintele Frantei, restul sunt prim-ministri acolo. La JAI sunt ministri de Interne. Sigur ca maine Consiliul European poate sa schimbe in tot sau in parte decizia de astazi (…). Eu sper (…) ca mai se pot negocia anumite lucruri. Putem sa discutam dupa ce maine seara dl Iohannis va spune ce s-a decis la Consiliul European”, a declarat seful Guvernului la Romania TV, scrie Agerpres.
Intrebat daca Romania are bani pentru a putea primi un numar mai mare de refugiati, Ponta a spus ca “nu e o problema de bani”.

“Problema se pune de capacitatea noastra logistica si de capacitatea de a-i integra in societate. Nu cred ca ideea este sa luam niste oameni si sa-i tinem undeva inchisi, ca nu asa se face. Ideea este de a incerca sa le oferim un mod de viata pana cand se pot intoarce in tarile lor. Ceea ce astazi, cand vorbim, nu avem o asemenea experienta. Nu suntem America sau Franta, care sa fi avut …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *