Primaria Sectorului 4 plateste un consultant cu peste 500 de euro pe zi. Ce face acesta

Primaria Sectorului 4 a incheiat, recent, un contract de “Monitorizarea/gestiunea financiara si operationala necesara pentru implementarea Programului de Reabilitare Termica 2, etapa 2 (TRP 2.2)” contra sumei de 1,29 milioane lei cu TVA (273.000 euro). Tinand cont de faptul ca programul trebuie implementat pana la sfarsitul anului 2017, dupa cum se mentioneaza pe site-ul de licitatii publice www.e-licitatie.ro, rezulta ca pornind din luna septembrie, firma-consultant a Primariei Sectorului 4 va incasa cate 17.000 euro pe luna, adica 568 euro pe zi.?
De altfel, TUD Business Consulting SRL a castigat mai multe licitatii cu administratiile publice din tara pentru acordarea de consultanta financiara. Un client important a fost, in urma cu cinci ani tot Primaria Sectorului 4 pe cand era condusa de primarul Cristian Popescu Piedone care a platit firmei-consultant 2,33 milioane de euro pentru consultanta in accesarea si gestionarea unui credit de la Banca Europeana de Investitii.
De asemenea, si Primaria Sectorului 3 a ales in iunie 2014 sa lucreze cu societatea SC TUD Business Consulting SRL contra sumei de 1,75 milioane de euro pentru servicii de optimizare a lichiditatilor in investitii. Pe lista clientilor firmei TUD Business Consulting SRL se mai gasesc?Primaria Sectorului 1, Primaria Sectorului 6, Primaria Roman,?Consiliul Judetean Neamt, Primaria Bacau, Primaria Baia Mare, Primaria Botosani, Primaria Piatra Neamt, etc.?
CITESTE SI Interviu cu primarul Daniel Baluta: De ce S-AU OPRIT lucrarile de reabilitare termica in Sectorul 4
Ce face consultantul platit cu peste 500 de euro pe zi
“Pe parcursul derularii finantarii externe BEI vor fi necesare realizarea de trageri, decontari precum si rapoarte de progres (minimul semestriale si unul final) asupra evolutiei implementarii programului de reabilitare termica, care vor trebui sa includa, intre altele si urmatoarele tipuri de informatii:
– date privind stadiul actual (pe scurt) al implementarii programului TRP 2.2 vizand descrierea tehnica, motivele pentru interventia eventualelor schimbari majore in raport cu scopul initial;
– date explicative privind incheierea principalelor faze ale proiectului, in special in ceea ce priveste eventuale motive de intarziere fata de calendarul initial stabilit, actualizarea costurilor proiectului, explicarea motivelor care stau la baza eventualelor cresteri de costuri in raport cu costurile initiale bugetate, cerintele si modul de utilizare aferente proiectului, alaturi de comentarii relevante;
– orice alte aspecte privind evenimente importante ce au avut loc si riscurile care ar putea afecta implementarea programului;
– descrierea succinta a caracteristicilor tehnice ale investitiilor realizate, costurile finale, ?numarul locurilor de munca create prin implementarea programului (atat cele create temporar pe perioada implementarii acestuia, cat si cele permanente care vor ramane efectiv dupa incheierea programului).
In mod suplimentar, este necesara acordarea de asistenta Primariei Sectorului 4 pentgru implementarea oricaror masuri de imbunatatire calitativa pe baza recomandarilor primite de la finantatorul extern.
Astfel, rolul consultantului va fi inclusiv de a asigura legatura permanenta cu finantatorul, dar si cu toti prestatorii/consultantii/executantii de lucrari contractati in scopul indeplinirii cerintelor impuse la nivel tehnic, precum si cu personalul de specialitate din aparatul propriu de lucru al acesteia, ce vor fi implicati in realizarea lucrarilor de reabilitare termica”, se mentioneaza in caietul de sarcini aferent contractului atribuit de Primaria Sectorului 4.?
Primaria Sectorului 4 anunta ca vor fi reabilitate termic 150 de blocuri, in acest an
Intr-un interviu acordat in luna iulie pentru?RomaniaTV.net, primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a precizat ca in acest an ar urma sa fie reabilitate termic 150 de blocuri, finantarea fiind asigurata partial si dintr-un credit de la Banca Europeana de Investitii (BEI) in suma de 20 milioane euro.?
“Avem programate pentru acest an 150 de blocuri si sper sa reusim sa le facem pe toate. Bani avem, avem si contractul de finantare. Suntem intr-o usoara intarziere dar le vom termina in 3-4 luni. Putem sa facem in jur de 20.000 de apartamente din banii de la BEI”, a comentat Baluta.?
CITESTE SI?O primarie din Bucuresti desfiinteaza ghiseele:”Nu mai stam cocosati ca slugile. Omul va sta la cafenea, nu la coada ca fraierul”
Proprietarii vor suporta 20% din valoarea costurilor de reabilitare termica
Potrivit anunutului de atribuire publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), lucrarile de reabilitare termica la blocurile din Sectorul 4 urmeaza sa fie executate de un consortiu de patru firme de constructii, respectiv S.C. GRANT CPC S.R.L, S.C. ART CONSTRUCT A.C.M. S.R.L, S.C. ADRIAN CONSTRUCT S.R.L si S.C. CONCELEX S.R.L, prima dintre companii fiind liderul de asociere.
LISTA CELOR 150 DE BLOCURI CE VOR FI REABILITATE TERMIC IN SECTORUL 4 POATE FI CONSULTATĂ AICI.
Pentru realizarea lucrarilor de reabilitare termica a blocurilor din Sectorul 4, proprietarii vor suporta 20% din valoarea costurilor. Lucrarile de reabilitare termica vor fi platite, initial, de administratia locala banii urmand sa fie recuperati de la locatari in termen de zece ani. Practic, taxa de reabilitare termica va fi achitata la Directia Generala de Taxe si Impozite Locale Sector 4 odata cu plata impozitului pe cladire.
Citeste si?Primaria Sectorului 4 se muta cu chirie. CUM VA ARĂTA sediul actual dupa ce va fi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *