Primarii de municipii cer intalnire de urgenta cu premierul Dancila si ministrul Finantelor pentru discutii pe Legea bugetului

Primarii de municipii, reuniti in Asociatia Municipilor din Romania (AMR), au cerut, luni, o intalnire de urgenta cu premierul Viorica Dancila si ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, pentru a discuta despre Legea bugetului. Primarii au convocat pentru marti Comitetului Director si cer premierului sa participe la discutii.
“In semestrul II din anul 2018 , dar si in luna ianuarie a anului 2019, AMR v-a solicitat in mod repetat demararea procesului de consultare a structurilor asociative, pentru identificarea unei solutii privind finantarea administratiei publice locale in anul 2019, conform Programului de Guvernare 2018-2020, dar si promisiunilor anterioare ale Guvernului. Este pentru prima oara in istoria AMR cand solicitarile noastre de dialog adresate Guvernului Romaniei, pe teme care privesc in mod direct functionarea administratiei publice locale sunt refuzate, astfel incat la niciuna din? cererile transmise nu s-a primit vreun raspuns, de orice natura, de la echipa guvernamentala”, au scris primarii in scrisoarea adresata Vioricai Dancila, potrivit News.ro.
Acestia atrag atentia ca au citit in presa ca bugetul va fi adoptat pana joi, fara ca ei sa fi fost in vreun fel consultati.
“Ne aflam acum la sfarsitul lunii ianuarie 2019, fara sa avem in dezbatere publica un proiect de Lege a bugetului de stat pe anul?2019, desi, aflam din presa, ca Guvernul va adopta acest proiect pana?joi, 31 ianuarie a.c”, mai spus primarii.
Potrivit acestora, tot din surse neoficiale, au aflat si despre cotele din impozitul pe venit ce urmeaza sa fie alocate prin Legea bugetului de stat pe anul 2019, respectiv 20% la bugetul local al judetului; 45-50% la bugetele locale ale comunelor, oraselor si municipiilor – fata de procentul de 60% solicitat de structurile asociative; 30-35% pentru echilibrarea bugetelor locale – fata de procentul de 20 % solicitat.
“Dincolo de gravitatea cuantumului procentelor vehiculate in presa, care nu corespund in niciun caz celor solicitate de reprezentantii APL, consideram, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *