Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a fost suspendat din functie. Edilul moldovean a fost retinut in dosarul parcarilor cu plata

Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a fost suspendat din functie, pana la emiterea unei sentinte definitive in cazul dosarului “parcarilor cu plata”, a anuntat Judecatoria Chisinau, informeaza presa din Republica Moldova, citata de Mediafax.
Potrivit procurorilor, suspendarea provizorie din functie in cazul Primarului General se impune, deoarece actiunile incriminate acestuia denota utilizarea functiei in scopul comiterii faptelor prejudiciabile, spune site-ul de stiri Deschide.md.
Astazi, 28 iunie, la sedinta de judecata au venit si cativa membri ai Partidului Liberal, pentru a-l sustine pe Dorin Chirtoaca. Liberalii sustin ca in dosarul primarului general al municipiului Chisinau au fost comise grave incalcari de procedura, relateaza Radio Chisinau.
Potrivit legislatiei, dupa suspendarea din functie a primarului, atributiile acestuia sunt indeplinite de catre un viceprimar. Totodata, organizarea de noi alegeri pentru functia de primar nu se admite pe intreaga durata a suspendarii.
Primarul Capitalei, Dorin Chirtoaca, a fost retinut acum doua luni in dosarul parcarilor cu plata si plasat in arest la domiciliu sub acuzatia de trafic de influenta si corupere pasiva. Dorin Chirtoaca pledeaza nevinovat.
Dorin Chirtoaca a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *