Primarul de la Iasi, Mihai Chirica, a recunoscut ca este inculpat in dosarul Skoda

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Primarul Mihai Chirica a recunoscut, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca are calitatea de inculpat in dosarul „Skoda”, instrumentat de procurorii anticoruptie, informeaza Agerpres.
Intrebat de jurnalisti daca are sau nu calitatea de inculpat, Mihai Chirica a recunoscut ca i s-a schimbat calitatea de martor in cea de inculpat in dosarul ca vizeaza achizitia, in mai 2013, a unor autoturisme marca Skoda pentru dotarea Politiei Locale, masini care in realitate, potrivit procurorilor DNA, ar fi fost folosite de cei aflati la conducerea Primariei Iasi.
„In momentul de fata, fata de ceea ce v-am spus, raman in continuare atasat ideii ca adevarul trebuie aflat si dreptatea trebuie facuta prin mijloacele prevazute de justitie. E clar ca nu voi obstructiona nicio situatie legala referitoare la acest lucru. Da, este adevarat. (…) Nu pot evita iesirea in spatiul public motivat de o chestiune care vizeaza justitia. Este adevarat ca mi s-a adus si acest statut. Asa este si normal. Sunt zece angajati ai Primariei despre care eu stiu ca nimeni nu a dus nicio masina acasa, nu a utilizat nimeni vreun vehicul in scop personal, toti si-au justificat, sa spunem, prezenta in actul de functionar public, asa cum scrie in raport, sa isi faca treaba. Ceea ce s-a intamplat si cu mine in calitate de viceprimar”, a declarat primarul Mihai Chirica.
El a facut referire si la faptul ca, desi era viceprimar, nu era ordonator principal de credite.
„Nu am decis sub nicio forma in mod direct, personal, pentru cineva anume. Niciuna dintre iubitele mele nu si-a cumparat Skoda. Ca urmare, nu am nicio emotie din acest punct de vedere, dar trebuie sa se faca lumina, pentru ca acolo sunt colegi care lucrau alaturi de mine, functionari din Primarie, contabili, directori economici, directori tehnici si altii. Nici lor nu le e comod sa discute pe un asemenea subiect. Nici eu nu o voi face. Trebuie sa isi gaseasca fiecare rolul si adevarul in fiecare situatie care atrage atentia asupra unui organ de ancheta penala. In situatia de fata vorbim de „marele” dosar Skoda, autovehicule care de altfel nici nu mai sunt la noi, ci sunt predate operatorului de leasing”, a declarat primarul Chirica.
Intrebat daca procurorii anticoruptie i-au pus sechestru pe bunuri, edilul a …

spot_imgspot_img