Primarul de la Nana si alti sapte membri ai Comisiei de Fond Funciar, inculpati in urma retrocedarilor ilegale

Primarul comunei Nana, Gheorghe Dobre, si alti?sapte?membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, sunt inculpati, in dosarul?privind posibila retrocedare ilegala a unor terenuri, transmite Mediafax.?
Fata de cei opt membri ai Comisiei, dar si fata de alte trei persoane, s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale. Altfel spus, procurorii au decis sa le schimbe calitatea din dosar, din suspecti in inculpati. Mai mult, fata de sase dintre ei s-a dispus luarea masurii controlului judiciar pentru 60 de zile.
Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie anunta, vineri, intr-un comunicat de presa, ca Tudorita Niculae, Florian Decu, Marius Gelu Neagu si Marian Dobre sunt cercetati penal sub acuzatia de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals in inscrisuri oficiale, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, spalare a banilor, conflictul de interese si fals in declaratii.
Pe de alta parte, anchetatorii au pus in miscare actiunea penala fata primarul comunei, Gheorghe Dobre, el fiind inculpat de constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals, spalare a banilor si conflict de interese.
Simona Alina Preda, Vasilica Preda, Domnica Enciu si Daniela Negoita sunt cercetati penal pentru constituirea unui grup infractional organizat, complicitate la abuz in serviciu, fals in inscrisuri oficiale, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si spalare a banilor.
Potrivit sursei citate, Nicolae Tudorache este acuzat de complicitate la abuz in serviciu, spalare a banilor si fals in declaratii, iar Georgica Stolea este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunilor de complicitate la abuz in serviciu si spalare a banilor.
Totodata, procurorii au dispus ca Tudorita Niculae, Florian Decu, Marian Dobre, Marius Gelu Neagu, Gheorghe Dobre si Simona Alina Preda sa fie cercetati sub control judiciar, pe o perioada de 60 zile.
Potrivit datelor stranse de anchetatori, in perioada 2005 – 2010, Tudorita Niculae, Florian Decu, Marian Dobre, Marius Gelu Neagu si fostul primar comunei Nana, Dumitru Budesteanu, care a decedat, au initiat, constituit si sprijinit un grup infractional organizat, la care au aderat Simona Alina Preda, Gheorghe Dobre, Vasilica Preda, Domnica Enciu si Daniela Negoita. In urma formarii acestei grupari, inculpatii au savarsit o serie de infractiuni care au avut ca rezultat retrocedarea de terenuri in mod ilegal.
“In aceeasi perioada, in exercitarea atributiunilor de serviciu, in calitate de membri ai Comisiei de fond Funciar Nana, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de avantaje/foloase necuvenite, inculpatii Niculae Tudorita, Decu Florian, Neagu Marius Gelu, Dobre Marian si Dobre Gheorghe, in unele situatii, cu ajutorul inculpatilor Preda Simona Alina, Preda Vasilica, Enciu Domnica, Tudorache Nicolae si Negoita Daniela, nu au indeplinit sau au indeplinit in mod defectuos acte in legatura cu reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri revendicate in numele unui numar mare de persoane (cca. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *