Primarul din Barlad, condamnat definitiv la un an de inchisoare cu suspendare

Primarul municipiului Barlad, Constantin Constantinescu, a semnat cu procurorii Parchetului Curtii de Apel Iasi un acord de recunoastere a vinovatiei, prin care edilul admite savarsirea infractiunii de conflict de interese si accepta pedeapsa de un an de inchisoare cu suspendare, informeaza Mediafax.?
Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi a stabilit o pedeapsa de un an de inchisoare cu suspendare pentru primarul de Barlad, Constantin Constantinescu, pentru conflict de interese in forma continuata, dupa ce, in calitate de ordonator de credite, a semnat un contract cu firma la care era asociat majoritar.
a??Citeste si:?Procesul primarului din Bacau, mutat la tribunalul local
Potrivit cercetarilor desfasurate in acest caz, Constantin Constantinescu, in calitate de primar, a aprobat Raportul procedurii de atribuire nr. 4357, din data de 19 martie 2012, prin care a fost declarata castigatoare oferta depusa de asocierea dintre SC Urban Proiect SA si SC Transmir SRL pentru realizarea obiectivului “Lucrari de executie a strazilor din cartierele Deal II, Tuguiata II, Bariera Puiesti, Complex Scolar, Trestiana si extindere Cartier Complex Scolar”.
Doua saptamani mai tarziu, arata anchetatorii, primarul de Barlad a incheiat contractul de executie a lucrarilor nr. 17/4 aprilie 2012 intre Municipiul Barlad si asocierea dintre cele doua firme, in valoare de 31,9 milioane lei, fonduri europene.
Citeste si:?Primarul din Drobeta, clientul unei retele de proxenetism
“Inculpatul a efectuat astfel acte prin care se produce un folos material pentru cele doua societati comerciale cu care s-a aflat anterior in relatii comerciale si din partea carora a beneficiat de foloase materiale prin intermediul SC Constructii Consult SRL. La aceasta societate, Constantin Constantinescu a fost asociat si administrator din data de 25 iunie 1991 pana pe 5 august 2004 si, ulterior, doar asociat unic si apoi majoritar, pana la cesionarea partilor sociale catre concubina sa, Negru Cristina”, se arata in materialul de urmarire penala a procurorilor Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi.
Cesionarea partilor sociale catre concubina s-a facut, sustine Constantinescu, spre sfarsitul anului 2012, asadar dupa semnarea contractului de executie a lucrarilor.
Primarul Constantin Constantinescu sustine ca a semnat acel contract incantat de faptul ca era o investitie foarte mare …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *