Primarul din Gheorgheni, pus sub control judiciar

Primarul din Gheorgheni, Mezei Janos (PCM), acuzat de DNA de abuz in serviciu si santaj, ?a fost pus sub control judiciar, informeaza Mediafax.
Judecatorul de caz de la Tribunalul Mures a respins solicitarea procurorilor DNA Mures de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele lui Mezei Janos.?Dupa aproximativ cinci ore de audieri, primarul din Gheorgheni fiind pus sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile.
Decizia instantei nu este definitiva si poate fi contestata in 48 de ore la Curtea de Apel Mures.
Pe durata audierilor, primarul din Gheorgheni a fost asteptat in fata Tribunalului Mures de familie si de presedintele Partidului Civic Maghiar, Biro Zsolt, care au refuzat sa faca declaratii.
Edilul din Gheorgheni a plecat impreuna cu acestia dupa pronuntarea sentintei, fara a face declaratii.
Primarul Mezei Janos a fost retinut, luni seara, de procurorii DNA, pentru abuz in serviciu si santaj, el fiind prezentat, marti, Tribunalului Mures, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.
In ordonanta de punere in miscare a actiunii penale se arata ca, in cursul anului 2013, Mezei Janos, in calitate de primar al municipiului Gheorgheni, judetul Harghita, si-a exercitat in mod fraudulos atributiile de serviciu, incheind, in numele municipiului, un contract de vanzare-cumparare a unei parcele de teren in suprafata de 400 de metri patrati, amplasata pe malul Lacului Rosu, prin care a instrainat acest bun catre o societate comerciala, in conditiile in care acest teren nu putea sa fie vandut, deoarece constituia parte din capitalul social adus ca aport la S.C. Monturist S.R.L de catre municipiul Gheorgheni (sub forma folosintei bunului, prin concesionarea pe o durata de 49 de ani catre societatea respectiva).
De asemenea, in 17 ianuarie 2015, Mezei Janos l-a somat pe administratorul S.C. Monturist S.R.L, care este denuntatorul in acest caz, ca, pana in 19 ianuarie, ora 09.00, sa vina la sediul primariei si sa-si prezinte demisia, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *