Primarul din Lupeni, arestat preventiv in dosarul Gala Bute

Primarul din Lupeni, Cornel Resmerita (PSD), a fost arestat preventiv, marti, de procurorii anticoruptie, in dosarul “Gala Bute”,?el fiind acuzat de procurori de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altii, informeaza Mediafax.
Decizia a fost luata de Curtea de Apel Bucuresti si este definitiva, Resmerita urmand sa fie dus la arestul central al Politiei.
In prima instanta, Tribunalul Bucuresti a decis, in 4 februarie, arestarea la domiciliu a edilului, insa hotararea a fost contesta de procurorii anticoruptie. In urma judecarii contestatiei, CAB a dispus sa inlocuiasca arestul de domiciliu cu cel preventiv.
Odata cu Resmerita, au fost arestati la domiciliu si fostul consilier al Elenei Udrea Stefan Lungu si fostul secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului Gheoghe Nastasia. In cazul celor doi, nimeni nu a contestat decizia Tribunalului Capitalei.
In acelasi dosar sunt arestati preventiv Rudel Obreja, pentru spalare de bani, evaziune fiscala si complicitate la abuz in serviciu, si Tudor Breazu, apropiat al Elenei Udrea, care este acuzat de procurorii DNA ca ar fi intermediat mita provenita de la administratorul unei societati comerciale care a primit contracte de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului in perioada in care institutia a fost condusa de fostul lider al PMP.
Citeste si:?UPDATE. Dosarul Gala Bute: Procesul lui Obreja se judeca joi. Ceilalti trei inculpati, in arest la domiciliu
Camera Deputatilor a avizat, luni, urmarirea penala si arestarea preventiva a deputatului PMP Elena Udrea, in dosarul Gala Bute. Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului este acuzat de abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si luare de mita. Faptele au legatura cu atribuirea si folosirea unor fonduri din patrimoniul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in perioada 2010 – 2012.
Ministrul Justitiei a transmis marti dimineata avizul de la Camera Deputatilor procurorilor DNA. Elena Udrea este audiata de la ora 12.00, cand a fost citata sa se prezinte la DNA, atat in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *