Primarul din Miercurea Ciuc a DEMISIONAT din functie. El a fost trimis in judecata pentru ABUZ in serviciu

Primarul suspendat al municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert-Kalman, trimis in judecata de DNA pentru abuz in serviciu, a demisionat din functie, informeaza Mediafax.
Anuntul a fost facut de avocatul lui Raduly, Milu Timoce, care a declarat ca edilul a demisionat “din onoare si moralitate”.
“Dansul mi-a comunicat ca, incepand de astazi (miercuri – n.r.) si-a depus demisia din calitatea de primar al municipiului Miercurea Ciuc, apreciind ca este un gest de onoare si de moralitate in contextul in care DNA a dispus trimiterea in judecata pentru presupuse fapte de coruptie”, a declarat avocatul.
Citeste si:?DEZVĂLUIRI din rechizitoriul primarului din Miercurea Ciuc. Interventiile vicepresedintei UDMR pentru extinderea sediului de partid
El a adaugat ca a discutat cu Raduly despre demisie inca de saptamana trecuta, cand primarul i-a spus ca indiferent ce se va intampla cu dosarul va pleca din functie.
La randul sau, viceprimarul Antal Attila a declarat ca un reprezentant al familiei Raduly a depus, miercuri, la Primarie “un inscris” de o pagina si jumatate, pe care inca nu l-a citit.
In decembrie 2013, Raduly declara, intr-un interviu acordat portalului de stiri in limba maghiara “Szekelyhon.ro” ca “orice om trebuie considerat nevinovat pana la probarea culpabilitatii sale, dar o persoana publica, atunci cand este trimisa in judecata, trebuie sa isi dea demisia”, referindu-se la presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, care tocmai fusese trimis in judecata.
Atributiile primarului Raduly Robert-Kalman, dar si ale viceprimarului Szoke Domokos, si el trimis in judecata, au fost preluate, incepand din 14 mai, de viceprimarul Antal Attila.
Citeste si:?INTERCEPTĂRI. Viceprimarul din Miercurea Ciuc: “Si de aceea am dat drumul la asta, ca sa primim si noi de aici 30 de mii lei, nu?”
Procurorii DNA au dispus, miercuri, trimiterea in judecata, in stare de arest la domiciliu, a lui Raduly Robert-Kalman, primar al municipiului Miercurea Ciuc, la data faptelor, pentru trei infractiuni de abuz in serviciu si conflict de interese si a lui Szoke Domokos, viceprimar al municipiului Miercurea Ciuc, la data faptelor, pentru patru infractiuni de abuz in serviciu si instigare la fals material in inscrisuri oficiale.
In rechizitoriu, procurorii aratau ca, in perioada septembrie-octombrie 2014, in calitate de primar, Raduly Robert-Kalman a aprobat ilegal o autorizatie de constructie pe baza unor documentatii incomplete, aferente reabilitarii/modernizarii unui imobil in care isi desfasoara activitatea filiala din Miercurea Ciuc a Universitatii Sapientia.
Acest lucru s-a produs si ca urmare a relatiilor dintre Raduly si conducerea institutiei de invatamant, primarul fiind si cadru didactic la filiala din municipiu a universitatii respective.
Conform sursei citate, in perioada 2007-2011, primarul Raduly Robert-Kalman si viceprimarul Szoke Domokos au aprobat efectuarea de plati nejustificate, in mai multe transe, in favoarea SC Topo Service SA in lipsa receptiei legale a lucrarilor de cadastru general facute de aceasta firma. Platile nejustificate s-au facut in baza unui contract incheiat intre Primaria Miercurea Ciuc si SC Topo Service SA, in care s-a mentionat initial pretul de 640.904 de lei, majorat la 961.304 de lei prin act aditional.
Actele intocmite de SC Topo Service SA, pentru care aceasta a primit sumele de bani mentionate in contractul si actul aditional intocmit, nu au avut ca rezultat deschiderea cartilor funciare ori realizarea unei evidente actualizate de cadastru si publicitate imobiliara in municipiul Miercurea Ciuc, fiind prejudiciat bugetul local cu sumele de bani achitate pentru lucrari lipsite de valoare juridica si finalitate, potrivit procurorilor DNA.
Totodata, in rechizitoriu se arata ca, in cursul anului 2014, viceprimarul Szoke Domokos a determinat modificarea ilegala, in favoarea unui om de afaceri, a unui contract de inchiriere ce avea ca obiect inchirierea de catre o societate comerciala a unui spatiu comercial proprietate privata a administratiei locale Miercurea Ciuc, utilizat de societate ca punct de lucru.
In 22 iunie 2014, Szoke Domokos a fost solicitat de persoana respectiva sa altereze continutul contractului de inchiriere, pentru a permite chiriasului sa subinchirieze parte din imobil, incalcandu-se astfel prevederile contractuale initiale, adoptate printr-o hotarare a Consiliului Local.
In acest sens, Szoke a dat ordin unei subordonate din cadrul Compartimentului de evidenta a patrimoniului, concesionari si inchirieri, sa modifice ilegal paragraful care facea referire la interdictia subinchirierii, lucru pe care aceasta din urma l-a si facut.
Ulterior, in 2 iulie 2014, Szoke Domokos, cu incalcarea atributiilor de serviciu si in mod nelegal, a aprobat doua contracte de subinchiriere incheiate de firma omului de afaceri cu doua societati comerciale, arata sursa citata.
De asemenea, conform procurorilor, in cursul anului 2011, Szoke Domokos, in calitate de presedinte al Comisiei de evaluare a ofertelor depuse la o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *