Primarul din Nehoiu, condamnat la inchisoare cu suspendare

Primarul suspendat al orasului Nehoiu, Florentin Lungu, aflat in arest la domiciliu ?a fost condamnat in alt dosar la doi ani si doua luni de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese, informeaza Mediafax.
Sentinta Judecatoriei Patarlagele nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs in termen de zece zile de la comunicare.
Florentin Lungu a iesit din arest preventiv in urma cu doua saptamani, in prezent fiind in arest la domiciliu.
Lungu este cercetat intr-un dosar in care este acuzat de noua infractiuni, el fiind, in prezent, suspendat din functia de primar.
Primarul suspendat al orasului Nehoiu este acuzat de conflict de interese, abuz in serviciu, fals intelectual, reducerea suprafetei fondului forestier fara drept, instigare la infractiunile de fals intelectual, abuz in serviciu, distrugere de inscrisuri, taiere si sustragere ilegala de arbori.
Florentin Lungu a fost arestat preventiv in 10 decembrie 2014, fiind acuzat ca i-a instigat pe unii angajati ai Primariei si ai Ocolului Silvic Gura Teghii sa semneze in fals mai multe acte, sa distruga si ulterior sa rescrie registre de evidenta a proceselor-verbale de punere in posesie.
Procurorii Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, care instrumenteaza dosarul primarului din Nehoiu, spuneau ca acesta a facut demersuri pentru a obtine un teren cu o suprafata de trei hectare si a intocmit “in mod defectuos” documente in acest sens. Astfel, in calitate de presedinte al Comisiei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *