Primarul din Radauti, ridicat de DNA

Primarul din Radauti, Aurel Olarean (PDL), a fost ridicat, joi, de catre procurorii DNA, pentru a fi audiat intr-un dosar de santaj, informeaza Mediafax.
Surse judiciare au declarat ca?primarul din Radauti l-ar fi santajat pe consilierul local pentru ca acesta sa voteze o hotarare in interesul edilului.
Aurel Olarean, aflat la al doilea mandat de primar, are 54 de ani. El este vicepresedinte al organizatiei judetene Suceava a PDL.
In ianuarie 2014, Aurel Olarean a fost trimis in judecata de Parchetul Curtii de Apel Suceava, pentru abuz in serviciu pe motiv ca a refuzat sa constate incetarea mandatului unui consilier local si sa vacanteze postul.
Potrivit procurorilor, din luna iulie 2012 primarul nu si-a indeplinit, cu stiinta, atributiile de serviciu prevazute in Statutul alesilor locali si nu a propus Consiliului Local Radauti sa constate incetarea de drept a mandatului de consilier a lui Nistor Tatar, membru PSD, care a fost ales si consilier judetean si care a optat pentru functia de consilier judetean.
Parchetul Curtii de Apel Suceava arata ca primarul nu a propus Consiliului Local Radauti sa constate incetarea de drept a mandatului de consilier local, nu a semnat referatul constatator intocmit de secretarul municipiului Radauti si nu a initiat un proiect de hotarare prin care sa se ia act de situatia aparuta si sa se declare vacant locul consilierului care si-a dat demisia, desi avea obligatia sa-l includa pe ordinea de zi supusa dezbaterilor pentru prima sedinta ordinara.
Astfel, prin neindeplinirea acestor atributii, primarul “a cauzat o vatamare intereselor legale ale supleantului de pe lista USL de a indeplini o functie de autoritate publica si de a-si exercita mandatul incredintat in urma votului liber exprimat de catre membrii colectivitatii locale, in fata carora este responsabil”.
Dosarul a fost trimis Judecatoriei Radauti.
In februarie 2013, Prefectura Suceava a facut plangere penala impotriva primarului Aurel Olarean pentru ca refuza vacantarea a trei locuri de consilier local, dupa ce acestia demisionasera din Consiliul Local Radauti.
De asemenea, Aurel Olarean este verificat de ANI pentru ca s-ar afla in conflict de interese sau in incompatibilitate. Potrivit unei informari din iulie a Prefecturii Suceava, institutia a fost sesizata si la randul sau a sesizat ANI ca primarul Aurel Olarean nu si-a mentionat in declaratia de interese doua firme si, totodata, “a derulat activitati de furnizare produse intre firma acestuia catre spital, unitate care se afla in subordinea Consiliului Local”.
In 2008, pe cand era deputat PDL, Aurel Olarean a fost cercetat pentru amenintare si distrugere, el fiind acuzat ca a amenintat un barbat, Romeo Galan, si i-a avariat autoturismul. Politia Suceava a deschis atunci o ancheta, cazul fiind preluat de Parchetului instantei supreme, avand in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *