Primarul din Sf. Gheorghe, somat sa dea jos steagul secuiesc din parc

Primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a fost somat de prefectul de Covasna, Marius Popica, sa inlature steagul secuiesc arborat pe un catarg in Parcul Elisabeta din oras, relateaza Mediafax. Edilul a spus ca nu va face acest lucru, in timp ce Popica spune ca a cerut doar respectarea unei decizii a instantei.
Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Árpád (UDMR), a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca a fost somat de prefectul Marius Popica sa inlature steagul secuiesc din Parcul Elisabeta din oras, in caz contrar putand fi penalizat cu 20% din salariul minim pe economie pentru fiecare zi de intarziere.
“Domnul prefect mi-a trimis o somatie prin care cere sa dispun inlaturarea steagului secuiesc amplasat in Parcul Elisabeta din Sfantu Gheorghe sau in caz contrar sa platesc pentru fiecare zi de intarziere 20% din salariul minim pe economie. Si face asta in timp ce seful lui, premierul Victor Ponta, se fotografiaza cu steagul Moldovei. E foarte bine ca o face, il vad fericit in acea poza, identitatea regionala mi se pare importanta atat pentru cei din Moldova, cat si pentru cei din Transilvania, Banat sau Tinutul Secuiesc. Dar ma intreb atunci noi de ce nu ne putem fotografia cu steagul Tinutului Secuiesc, pentru ca dupa cunostintele mele nici Moldova nu este o unitate administrativ-teritoriala”, a declarat primarul Antal Árpád.
El a adaugat ca nu intentioneaza sa inlature steagul din parc, spunand ca nu va aduce ofense acestui simbol niciodata.
Pe de alta parte, prefectul judetului Covasna, Marius Popica, a declarat, corespondentului MEDIAFAX ca legea trebuie respectata si ca el a cerut, de fapt, respectarea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile a Curtii de Apel Brasov, pronuntata in urma cu cateva luni, care a decis ca steagul secuiesc a fost arborat ilegal si trebuie inlaturat.
“Noi doar ne facem datoria, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *