Primarul din Tulcea, ARESTAT PREVENTIV pentru luare de mita

UPDATE 21:29 ?Constantin Hogea, primarul orasului Tulcea, care fusese retinut de procurorii DNA Galati pentru luare de mita, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, in urma unei decizii de vineri a Tribunalului Galati, care a dispus instituirea controlului judiciar in cazul lui Cornel Georgescu, administrator al unei firme, informeaza Mediafax.
***
Primarul din Tulcea, Constantin Hogea, a fost retinut, joi seara, in urma perchezitiilor facute la sediul primariei, la locuinta sa si la mai multe firme, intr-un dosar privind fapte de coruptie comise in 2014, informeaza un comunicat remis de DNA.
Primarul este acuzat de procurori de luare de mita si?efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia.
In acelasi dosar, procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar, pe o perioada de 60 zile, fata de sotia primarului, Valeria Hogea, administrator al unei societati comerciale, aceasta fiind acuzata de complicitate la luare de mita si complicitate la efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale, daca sunt savarsite in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase, in forma continuata.
Procurorii i-au mai pus sub control judiciar pe Valer Constantin Pop si Maria Brudiu, arhitectul sef si, respectiv, secretarul Primariei Tulcea, pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Procurorii fac acte de urmarire penala in aceasta cauza si fata de alte persoane.
Anchetatorii sustin ca, in 26 octombrie 2007, Constantin Hogea, Valer Constantin Pop si Maria Brudiu au semnat si eliberat pentru firma administrata de Cornel Constantin Georgescu o autorizatie de construire a unui bloc de locuinte situat in imediata apropiere a unor obiective cu regim special, fara a fi obtinute avizele prealabile de la Ministerul Justitiei si Ministerul Aparii Nationale, conform legislatiei in vigoare.
“Aceasta actiune a avut ca urmare obtinerea de catre firma respectiva a dreptului de a construi un bloc de locuinte cu incalcarea conditiilor legale, dar si un profit viitor prin vanzarea apartamentelor construite”, au scris procurorii in ordonantele de retinere.
In urma intelegerii cu Cornel Georgescu privind autorizatia de construire, dar si pentru a proteja intereselor financiare ale acestuia, a carui societate avea incheiate mai multe contracte de prestari servicii si executie lucrari cu Primaria Tulcea, la finalizarea lucrarilor, respectiv in 21 ianuarie 2009, primarul Constantin Hogea ar fi primit mita un apartament cu trei camere situat in acel imobil, ocupat in prezent de fiica edilului.
“Pentru a disimula primirea apartamentului respectiv si pentru a crea aparenta ca respectivul imobil intra in mod legal in proprietatea inculpatului Hogea Constantin, la aceeasi data, fiica si sotia sa, au incheiat cu omul de afaceri un contract de vanzare cumparare, in care au atestat in mod mincinos faptul ca contravaloarea locuintei fusese achitata anterior”, au mai scris procurorii in documentele citate.
Primarul municipiului Tulca mai este acuzat si ca, incepand din ianuarie 2015, ar fi desfasurat operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia, “in sensul ca, uzand de functia pe care o detinea, s-a comportat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *