Primarul orasului Beius, condamnat la doi ani si o luna de inchisoare, pentru inselaciune si fals in inscrisuri

Primarul orasului Beius, Adrian Domocos a fost condamnat definitiv, vineri, la doi ani si o luna de inchisoare, intr-un dosar de?inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura private. Totodata, instanta suprema a decis ca, timp de un an, sa nu mai poata candida sau ocupa o functie publica, informeaza?News.ro.
Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis in parte contestatia lui Adrian Domocos la decizia din 7 mai 2015, prin care a fost condamnat la doi ani si patru luni de inchisoare cu suspendare pentru inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura private. Instanta, prin decizia definitiva, i-a redus pedeapsa lui Adrian Domocos la doi ani si o luna de inchisoare.
De asemenea, magistratii au dispus ca, timp de un an, sa?ii fie interzise mai multe drepturi, precum: dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice; dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat; dreptul de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii.
Domocos urma sa candideze, duminica, pentru un al treilea mandat de primar.?In ultimul mandat, fostul edil a fost?rimis in judecata in trei dosare.
In dosarul in care vineri a fost data decizia definitiva, Domocos a fost trimis in judecata in august 2013, alaturi de alte 15 persoane, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Domocos era acuzat ca ar fi indus in eroare Ministerul Mediului solicitand bani pentru lucrari neexecutate de o firma favorizata de Primaria Beius.
Adrian Domocos mai are alte doua dosare.?In 15 decembrie 2014, a fost retinut pentru luare de mita, efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia indeplinita de primar, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, detinerea fara drept a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizarii, detinerea fara drept a munitiilor, pentru ca ar fi pretins si primit de Biserica Greco-Catolica Beius un imobil cu titlu de concesiune in favoarea unei societati comerciale. In 10 martie 2015 a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv pentru luare de mita (2 infractiuni), abuz in serviciu si obtinerea unui folos necuvenit pentru altul (4 infractiuni), fals intelectual (2 infractiuni), din care una in forma continuata (3 acte materiale), efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia de primar, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, detinerea fara drept a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizarii, detinerea fara drept a munitiilor.?
Acuzatia privind detinerea de arme neletale a fost formulata dupa ce la perchezitie “organele de urmarire penala au identificat si ridicat o arma cu aer comprimat, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *