Primarul social-democrat al unei localitati din Alba a fost exclus din partid: Voi contesta decizia. Cred intr-un PSD democratic si european

Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian si consilierul judetean Ioan Florea au fost exclusi, vineri seara, din PSD Alba. Decizia a fost luata in cadrul sedintei Comitetului Executiv Judetean al PSD Alba, cu votul majoritatii membrilor prezenti, informeaza Ziarul Unirea.

“Astazi, 13.01.2017 a avut loc sedinta Comitetului Executiv Judetean al PSD Alba, iar in urma unei analize aprofundate a modului cum s-a desfasurat campania electorala pentru Alegerile Parlamentare 2016 cat si a rezultatelor obtinute de Organizatia Judeteana s-au luat urmatoarele decizii: Excluderea din partid a domnului Gheorghe Damian vicepresedinte PSD Alion florea gheorghe damianba si a domnului Ioan Florea,consilier judetean PSD”, se arata intr-o postare pe pagina de facebook a PSD Alba.

Motivul invocat la excludere, potrivit surselor ZU, ar fi: “tradarea si neintegrarea celor doi (Gheorghe Damian si Ioan Florea) pe linia partidului”. S-a mai invocat faptul ca rectorul Daniel Breaz ar fi “tras in jos lista” de la Senat, iar daca ar fi ramas lista initiala (n.n. cu Radu Tuhut primul pe lista la Senat), PSD ar fi obtinut un rezultat mai bun la alegerile parlamentare.
La o zi de la excluderea sa din PSD Alba, primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, in care se declara surprins de hotararea luata de Comitetul Executiv Judetean si precizeaza ca va ataca, conform statului, aceasta decizie.

“Raman fidel valorilor social-democrate si cred ca intr-un PSD democratic si european! Vreau sa va multumesc din toata inima tuturor celor care mi-ati transmis de ieri pana astazi mesaje de sustinere si solidaritate. Si nu ati fost putini, iar pentru un om care crede in oameni aceste mesaje inseamna speranta ca putem construi impreuna o Romanie puternica, in care sa conteze valorile, onoarea si respectul reciproc.
Vineri seara am aflat cu deosebit regret ca am fost exclus din Partidul Social Democrat in urma unei asa-zise “analize aprofundate a modului cum s-a desfasurat campania electorala pentru alegerile parlamentare cat si a rezultatelor obtinute de organizatia judeteana.
Acesta a fost motivul comunicat public de presedintele interimar al PSD Alba, Ioan Dirzu, si de conducerea PSD Alba.
Mi s-a imputat rezultatul de la alegerile parlamentare, desi in Alba PSD a obtinut un “rezultat istoric” propunand alegatorilor o echipa de buni profesionisti in care m-am regasit si eu. Am muncit mult alaturi de colegii mei, am batut judetul in lung si in lat pentru a prezenta programul electoral al PSD si echipa in care am crezut. Am crezut in oameni precum Daniel Breaz, Cornel Suciu sau Ioan Dirzu si am crezut ca PSD este o cea mai buna solutie pentru judetul Alba si pentru Romania. Am luptat corect si cu toata priceperea in campania electorala gandindu-ma si la satul romanesc care se regaseste cu masuri concrete in programul de guvernarea al PSD.
In final, am castigat alegerile in 9 din cele 11 orase si municipii, printre care si Alba Iulia (oras condus de peste 20 de ani de liberalul Mircea Hava). Am fost, cum spunea chiar colegul meu Ioan Dirzu, presedintele interimar al PSD Alba, “umar la umar” cu cea mai puternica organizatie a PNL si in final am obtinut “un scor istoric”. De aici trebuia sa continuam constructia PSD prin atragerea unor noi oameni de valoare, prin intarirea echipei si prin cresterea credibilitatii PSD intr-un judet in care am demonstrat ca putem invinge …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *