Primarul suspendat din Beius si episcopul greco-catolic de Oradea, trimisi in judecata pentru coruptie

Primarul suspendat din Beius, Adrian Domocos, aflat in arest la domiciliu, si episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, au fost trimisi in judecata de DNA, in dosarul care vizeaza fapte de coruptie privind un contract incheiat intre municipalitate si episcopie, informeaza Mediafax.
Episcopul greco-catolic al municipiului Oradea, PS Virgil Bercea, este acuzat ca a semnat un contract de parteneriat intre Episcopia Greco-Catolica si o firma controlata de primarul suspendat al Beiusului, Adrian Domocos, Alge Dom Com SRL, trecuta in acte pe numele mamei edilului, pentru concesionarea unui spatiu comercial detinut de episcopie in oras, in schimbul unei chirii subevaluate, potrivit unor surse din DNA Oradea.
Procurorii sustin ca, in 2011, aceasta firma ar fi inchiriat spatiul comercial de la parterul unei cladiri detinute in Beius de Episcopia Greco-Catolica, la un nivel al chiriei de 3.000 de lei pe an, dupa care l-a renovat, iar in 2013 l-a inchiriat mai departe agentiei locale a bancii Raiffeisen, pentru suma de 2.000 euro pe luna.
In schimbul “parteneriatului”, sustin procurorii DNA, Episcopia Greco-Catolica ar fi fost scutita de “obligatia de a declara, in vederea impunerii, 51 imobile din proprietatea sa aflate in Beius si aferent carora episcopia percepea chirii, neincasarea taxelor si impozitelor pe aceste imobile provocand bugetului municipiului Beius o paguba de 330.000 de lei”.
Primarul suspendat al Beiusului, Adrian Domocos, aflat in arest la domiciliu, a fost trimis in judecata pentru luare de mita si de cinci infractiuni de abuz in serviciu, potrivit surselor citate,?
Acuzatiile la adresa lui Domocos vizeaza faptul ca firma pe care o controla a renovat cladirea primita in concesiune de la Episcopie in baza unor autorizatii si avize emise in fals, ulterior inceperii lucrarilor, de catre subalternii sai din Primaria Beius.
De asemenea, au mai fost trimisi in judecata secretarul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, Ovidiu Constantin, pentru dare de mita si complicitate la abuz in serviciu, secretarul Consiliului Local Beius, Viorel Mateas, si un referent de la biroul arhitectului sef al Primariei Beius, Ioan Usvat, ultimii doi semnand documentele pentru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *