Primele avioane militare ruse efectueaza raiduri aeriene in Siria

UPDATE:?Avioane militare ruse au efectuat, miercuri, primele raiduri aeriene in Siria, vizand pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic, anunta surse citate de CNN.
Potrivit unor surse din cadrul Ministerului rus al Apararii, aviatia militara rusa a atacat pozitii teroriste din zona orasului Homs, in sud-vestul Siriei, scrie Mediafax.
Informatiile au fost confirmate de oficiali din cadrul Administratiei Statelor Unite.
UPDATE:?Consiliul Federatiei a aprobat miercuri, in unanimitate, cererea presedintelui rus Vladimir Putin de a folosi fortele armate ruse in strainatate. Tot in cursul zilei de miercuri, un oficial american a anuntat ca?Rusia a cerut ca avioanele americane de razboi sa paraseasca imediat spatiul aerian sirian.
Astfel, oficialul american a declarat pentru Fox News ca diplomatii rusi au transmis un demers oficial in care cer ca aeronavele americane sa paraseasca Siria, adaugand ca avioanele de razboi ruse survoleaza in prezent teritoriul sirian.
Citeste si:?Oficial american: Rusia cere SUA sa-si retraga imediat avioanele de razboi din spatiul aerian sirian
De precizat ca decizia Consiliului Federatiei prevede doar folosirea Fortelor Aeriene, nu si trimiterea de trupe la sol, a precizat Serghei Ivanov, consilier in cadrul Kremlinului,?informeaza?Mediafax
“Vorbim exclusiv despre operatiuni ale Fortelor Aeriene ruse, asa cum a spus deja presdintele nostru, folosirea trupelor la sol in teatrele de operatiuni fiind exclusa. Scopul militar al operatiunii este exclusiv sustinerea aeriana a fortelor guvernamentale siriene, in lupta lor impotriva (gruparii teroriste) Stat Islamic”, a explicat Ivanov, potrivit?Sputnik.
El a mentionat ca presedintele sirian, Bashar al-Assad, a cerut asistenta militara din partea Rusiei.
“As vrea sa va informez ca presedintele Siriei s-a adresat conducerii tarii noastre cu o cerere de a oferi asistenta militara, asa ca putem spune ca terorismul trebuie combatut, eforturile trebuie unite, dar trebuie respectate normele internationale”, a adaugat el.
————————
Camera superioara a Parlamentului rus va dezbate, miercuri, cu usile inchise, o cerere a presedintelui Rusiei, Vladimir Putin, de a permite folosirea fortelor armate ruse in strainatate, informeaza?Mediafax.
Anuntul a fost facut de presedinta Consiliului Federatiei, Valentina Matvienko, relateaza Sputnik in pagina online.
“Presedintele rus V.V. Putin, in baza Articolului 102, punctul G, partea 1 din Constitutia Federatiei Ruse, a depus la Consiliul Federatiei ruse o propunere privind permisiunea Consiliului Federatiei de a folosi contingentul Fortelor Armate ale Federatiei Ruse in afara teritoriului Federatiei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *