Primii pasi in lumea skijeturilor

Un skijet este o modalitate deosebit de savuroasa de distracție pe apa, iar majoritatea celor care inchiriaza unul de prin stațiunile litorale abia așteapta sa se repete experiența vacanța urmatoare, revenind an de an. Daca obiceiul acesta se transforma in hobby sau pasiune, atunci poate ar trebui sa iei in considerare posibilitatea de a cumpara un skijet pentru tine insuți ? citește in continuare ca sa fii sigur ca faci alegerea potrivita și ca ai toate cunoștințele necesare pentru a face primii pași in lumea skijet-urilor.

1. O lista de decizii

? Cat de experimentat ești?
? Cauți senzația de viteza? Sau vrei sa practici sporturi nautice (ski, wakeboarding)? Vrei sa faci cascadorii? Niciuna? Toate?
? Ce buget ai?
? Cat de des il vei folosi?
? Planuiești sa iți personalizezi skijetul de-a lungul timpului?
? Cum il transporți?
? Cum il depozitezi?

O data ce ai un raspuns, sau macar o idee de raspuns la majoritatea intrebarilor acestora poți lua o decizie informata. Nu investi in necunoștința de cauza ? un skijet este cateva mii bune de euro, iar o idee clara despre ce obiective urmarești te poate ajuta sa eviți nervi și frustrari.

2. Alegerea skijet-ului

Deși poate opțiunea evidenta ar fi un skijet mai mic și mai puțin puternic, aceasta nu este neaparat alegerea cea mai buna. Clasa cea mai mica este denumita Rec-Lite insa este de cele mai multe ori și cea mai puțin stabila și nu dispune de sisteme electronice avansate de asistența la pilotaj.

Sistemele de franare și marșarier pe apa sunt foarte utile pentru incepatori, mai ales atunci cand se va pune problema acostarii. Opțiunea de a limita viteza este și ea potrivita pentru un pilot incepator.

Recomandarea noastra ar fi sa te limitezi la un model cu motorizare de 90-130 de cai putere ? nici nu te gandi la unul de 300cp, vei avea nevoie de mult mai multa experiența inainte sa il poți controla in siguranța. Poți sa te uiți pe site-ul ATVRom la secțiunea skijet unde poți opta intre gama de skijeturi Kawasaki și cea de skijeturi Sea-Doo : le poți da un telefon sau vizita intr-unul dintre showroom-uri ? vor fi mai mult decat incantați sa iți ofere cateva sfaturi și sa te ajute sa faci alegerea potrivita.

3. Echipament

Ca orice sport, daca pleci nepregatit ai șanse mari sa nu te distrezi, sau mai rau – sa te accidentezi. Cand vine vorba de alegerea echipamentului de protecție, nu e o idee buna sa faci economii. Iți listam aici lista cu cele mai importante accesorii și echipamente care nu ar trebui sa iți lipseasca in momentul in care te-ai urcat in șa:

? Vesta de salvare (una pentru fiecare pasager)
? Stingator de incendii
? Fluier pentru fiecare vesta de salvare
? O geanta impermeabila pentru acte și telefon
? Trusa de prim ajutor
? Crema de protecție solara

De asemenea, ți-am recomanda sa ai cu tine un sistem GPS, iar daca nu, sa te asiguri ca ai telefonul incarcat și ca il poți folosi ca GPS. Daca te indepartezi suficient de țarm te poți rataci cu ușurința, iar acest dispozitiv te va ajuta sa te intorci la mal.

Ține minte ca viteza pe skijet se simte total diferit de cea din mașina, fara protecția oferita de habitaclul complet și parbriz. Chiar și unul dintre cele mai lente skijet-uri va oferi unui incepator senzația de viteza extrema.

Ține cont de toate sfaturile noastre, analizeaza puțin modelele disponibile, asigura-te ca ai tot echipamentul de protecție necesar și vei fi ok.

Ah și nu uita sa te distrezi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *