Primul congres al PLUS. Dacian Ciolos devine oficial presedintele partidului

Conventia Nationala se va desfasura la Romexpo, iar votul va fi secret. Presedintele partidului este ales pentru un mandat de 4 ani.
De asemenea, vor fi alesi membrii Consiliului National al formatiunii. Conform statutului partidului, Consiliul National este format din presedintele PLUS si inca o suta de membri alesi prin vot proportional de lista. Insa, pana la formarea tuturor filialelor judetene, Consiliul National va avea 51 de membri. Vor fi membri de drept in Consiliului National liderii filialelor judetene, filialei Bucuresti si a celei pentru Diaspora.
Consiliul National ii va alege pe membrii Biroului National, cu votul a 50% plus 1 din membri.
Dupa alegerea presedintelui partidului, in Conventia Nationala, acesta va transmite Consiliului National o lista continand propunerea sa pentru membrii Biroului National si care trebuie sa contina cel putin cu o treime mai multe persoane decat locurile din BN.
Biroul National este compus din: presedintele partidului, 5 vicepresedinti alesi in baza celui mai mare numar de voturi obtinut in Consiliul National, secretarul general, trezorierul si maximum 9 membri.
La Conventia Nationala a PLUS vor fi invitati speciali profesoara Mihaela Miroiu, actrita Oana Pellea si vloggerul Mihai Alexandru Hash.
Dupa alegerea structurilor de conducere ale noului partid, PLUS si USR urmeaza sa decida, peste o saptamana, daca merg pe liste comune la alegerile europarlamentare din luna mai si cum se va realiza colaborarea dintre cele doua partide.
Marti, Dacian Ciolos a declarat ca a avut discutii si pana acum cu presedintele USR, Dan Barna, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *