Primul studiu despre sportul de anduranta: peste 50% dintre romanii care il practica spun ca au devenit mai organizati si mai eficienti la locul de munca!

Primul studiu despre sporturile de anduranta din Romania, derulat de Adrenallina, Sports PR & more, prima agentie de comunicare sportiva din Romania, releva cateva detalii interesante despre romanii care le practica.
Astfel:
26% dintre practicanti – cel mai mare procent – au varsta cuprinsa intre 30 si 34 de ani;
25% dintre ei au varsta cuprinsa intre 35 si 40 de ani;
16% se situeaza intre 25 si 29 de ani.
Destul de multi romani trecuti de 40 de ani practica sporturi de anduranta.
Astfel, 24% dintre romanii care participa la maratoane si ultramaratoane de alergare, maratoane de ciclism, competitii de anduranta la inot, triatlon, halfironman sau ironman au varsta cuprinsa intre 40 si 50 de ani.
Ca o curiozitate, tinerii care practica sport de anduranta sunt destul de putin reprezentati: un procent de doar 7,5 % pentru varste cuprinse intre 18 si 24 de ani.
Studiul arata ca in cazul sexului amatorilor de sport de anduranta, procentul este dezechilibrat: 80% dintre ei sunt barbati si doar 20% femei.
Un aspect foarte interesant este ca cei care practica sporturi de anduranta considera ca viata li s-a imbunatatit de cand au descoperit aceasta noua pasiune, si mai ales viata profesionala.
Astfel, la intrebarea:?Cum vi s-a schimbat viata profesionala de cand practicati sport/sporturi de anduranta??52% dintre respondenti au spus ca au devenit mai organizati si mai energici, ca dau mai mult randament si se concentreaza mai bine la locul de munca.
31% dintre ei spun ca au dezvoltat un sistem de time management mult mai bun decat inainte, iar? 17% marturisesc ca au devenit mai populari printre colegi si o inspiratie pentru cei din jur (colegi, sefi, subordonati).
Cei mai multi dintre participantii la studiu, adica 34% dintre ei, practica alergarea pe distante lungi si foarte lungi (semimaraton – 21,1 km, maraton – 42,195 km, ultra – peste 42,195 km).
Al doilea cel mai practicat sport de anduranta in Romania este ciclismul (19% dintre respondent), iar al 3-lea cel mai practicat sport de anduranta de catre romani este triatlonul – 17,5%.
Sporturile de anduranta pe distante foarte lungi, cum sunt triatlonul de tip half ironman si ironman sunt practicate de catre 18% dintre romani, astfel:
10 %??? a?? Ironman
8 %????? a?? Half Ironman
Distantele unei competitii de triatlon tip Halfironman sunt: 1.9 km inot,? 90 km ciclism si 21.1 km alergare (semimaratonul).
Distantele unei competitii de tip Ironman sunt 3,8 km inot, 180 km ciclism, 42, 195 km alergare (maratonul)
Inotul de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *