Printul Charles este inconjurat de intriganti, potrivit unei noi biografii

Printul Charles

Printul Charles este inconjurat de intriganti, se afirma intr-o noua biografie a mostenitorului tronului britanic, potrivit careia anturajul viitorului monarh ar fi macinat de lupte interne si lovituri sub centura, informeaza Mediafax.

Aceste dezvaluiri au fost publicate sambata in cotidianul The Times. Resedinta oficiala a printului Charles, Clarence House, a fost supranumita “Wolf Hall”, dupa titlul unui roman publicat de Hilary Mantel in 2009, ce descrie curtea regelui Henric al VIII-lea al Angliei, renumita pentru brutalitatea si intrigile ei nemiloase, se afirma in aceasta biografie regala scrisa de jurnalista si romanciera americana Catherine Mayer.
Intitulata “Charles: The Heart of a King”, aceasta noua biografie a printului Charles va fi publicata joi in Marea Britanie.
“Viata de la curte si ramificatiile ei pot fi la fel de brutale ca in epoca in care o tapiterie ascundea un asasin”, relateaza biografia citata, din care cateva pasaje au fost publicate in avans in The Times. Autoarea – care si-a bazat cartea pe interviuri realizate cu printul Charles si cu prieteni ai lui, cu angajati ai familiei regale dar si cu adversari ai viitorului monarh – considera ca fiul reginei Elizabeth a II-a s-a inconjurat de oameni care ii spun doar ceea ce el vrea sa auda.
Viitorul rege, in varsta de 66 de ani, “nu si-a ales inca in mod judicios consilierii”, considera Catherine Mayer. “E dificil sa stii in cine sa ai incredere, intrucat flateriile sunt mai numeroase decat adevarurile spuse direct in fata”, compleaza aceasta.
“Acest factor, combinat cu eterna lui lipsa de siguranta, explica motivul pentru care printul Charles nu crede intotdeauna ca merita complimentele care ii sunt facute, in timp ce criticile au puterea de a-l arunca in strafundurile disperarii”, a continuat ea.
Potrivit editurii WH Allen, noua biografie dezvaluie un barbat “apropiat de fericire, dar totusi angoasat”, cu “opinii pasionate, fapt care inseamna ca el nu va fi niciodata la fel de distant si de impartial ca mama lui” atunci cand va urca pe tron.
In 2008, fiul cel mare al reginei Marii Britanii a devenit cel mai in varsta dintre printii de Wales, de cand acest titlu a fost atribuit mostenitorilor tronului. Un singur mostenitor care era mai in varsta decat Charles a urcat pe tron: William al IV-lea, in 1830, la varsta de 64 de ani.
In afara de numeroasele angajamentele oficiale ale sale, printul Charles a infiintat 20 de ONG-uri, patronate de organizatia “Prince”s Charities”. Aceasta este organizatia de caritate cea mai eficienta din Marea Britanie, deoarece obtine anual fonduri de peste 123 milioane de euro.
Primul ONG a fost infiintat de mostenitorul tronului britanic in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *