Printul mostenitor saudit si-a facut colitie militara antiterorism

Arabia Saudita a lansat o coalitie antiterorista formata din 40 de tari musulmane, in principal sunnite, cu sediul la Riad, pentru a lupta impotriva terorismului si gruparilor extremiste “pana la disparitia acestora din lume”.
Printul mostenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a deschis la Riad o reuniune a ministilor apararii din tari din Asia si Africa, intre care Pakistanul, Turcia si Nigeria, marcand lansarea acestei coalitii. Irak si Siria, tari ce reprezinta fronturi anti-ISIS nu fac parte din coalitie. Nici Iranul, acuzat de sauditi ca sponsorizeaza terorismul. De asemenea, lipseste Qatar, care facea parte din grupul tarilor din Golf, dar a fost sanctionat tot la initiativa Arabiei Saudite, pentru acelasi motiv ca si Iranul, anume ca sponsorizeaza terorismul.
Printul Mohammed bin Salman a propus “o coordonare puternica, excelenta si speciala” intre membrii acestei coalitii in lupta impotriva gruparilor extremiste. Secretarul general al coalitiei militare va fi generalul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *