PRM-istul Iucinu ar vrea „Adevarul”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Final de poveste. Andrei Iucinu este fiul legitim al lui Dumitru Tinu, iar intre ziarist si Emilia Iucinu ?a fost dovedita o convietuire permanenta?. In motivarea sentintei Tribunalului Bucuresti, finalizata ieri, se arata ca ?atitudinea prezumtivului tata fata de Andrei Iucinu poate fi interpretata ca o marturisire tacita de paternitate?.

Decizia de mai sus are un dublu soc. Indirect, hotararea magistratilor afecteaza si situatia actionariatului de la cotidianul ?Adevarul?, ziar la care Iucinu viseaza sa faca parte din echipa de conducere.

Vreau sa reconstruiesc „Adevarul”

Practic, in momentul vanzarii pachetului majoritar ?Adevarul? catre Dinu Patriciu, Ana Maria Tinu, fiica ziaristului, a retinut 24a din actiuni, tocmai pentru eventualitatea in care ar ajunge la partaj din cauza recunoasterii paternitatii lui Iucinu. Din acest ultim procent, instanta a decis ca, in cazul unei decizii favorabile lui Iucinu, la acesta sa ajunga doar 8a din pachetul ?Adevarul?.

Ieri insa Andrei Iucinu avea alte planuri. ?Intentionez oricum sa cer anularea certificatului de mostenitor al lui Dumitru Tinu si, implicit, a intregii tranzactii, chiar si cea catre Dinu Patriciu. Indiferent de procentul care-mi va reveni la final, nu intentionez sa-l vand. Ziarul a decazut in ultimul timp si intentionez sa pun umarul la reconstructia sa?, a declarat Iucinu.

Prins in barca PRM

Andrei Iucinu s-a mai ?afirmat? in opinia publica si cu ocazia discursului de condamnare a regimului comunist din Romania, tinut de Traian Basescu. Atunci, tanarul a detinut ?functia? de lider al unui grup de PRM-isti (partid din care, de altfel, face si el parte).

Pe tot parcursul discursului, Iucinu a incercat sa le dea un ?exemplu con-structiv? colegilor sai, agitand de zor un cartonas rosu si huiduindu-l incontinuu pe presedinte. ?Dusmanul? de conjunctura al lui Iucinu, Dinu Patriciu, este injurat si balacarit saptamanal in publicatia ?Romania Mare?, revista condusa chiar de Vadim Tudor.

Probele stranse de catre magistrati plaseaza momentul in care Dumitru Tinu si Emilia Iucinu s-au cunoscut in cursul anului 1983, data la care ziaristul era casatorit cu Tamara Tinu. Sentimentele aparute intre cei doi au devenit imediat vizibile in randul apropiatilor, mai ales ca Tinu isi vizita extrem de des amanta, participa la toate evenimentele din viata acesteia, o conducea acasa si vorbeau zilnic la telefon.
Convietuirea dintre cei doi i-a transformat rapid in ochii apropiatilor familiei Iucinu ?intr-o adevarata familie, un cuplu adevarat?.

Marturie stau mai ales gesturile lui Tinu fata de iubita sa, precum mutarea acesteia intr-o locuinta noua de constructia careia s-a ocupat personal, timp de cativa ani. Din momentul nasterii copilului, Dumitru Tinu a inceput sa contribuie serios la cresterea acestuia. Era vazut zilnic la domiciliul mamei, se interesa de ce avea nevoie, de la haine si medicamente pana la jucarii.

A participat la prima zi de scoala a lui Andrei Iucinu, la toate festivitatile de premiere de inceput si sfarsit de an scolar, iar in momentul in care acesta a ajuns la Colegiul ?Spiru Haret?, Tinu i-a asigurat pregatirea suplimentara pentru examenele sustinute de acesta la informatica si limbi straine. Potrivit marturiilor de la dosar, a organizat chiar si excursii in strainatate pentru cativa elevi ai liceului, printre care si fiul sau.

Un alt capitol important al relatiilor tata-fiu dintre Dumitru Tinu si Andrei Iucinu au fost felicitarile si cartile postale trimise de ziarist din tara si strainatate. Judecatorii observa ca Tinu folosea cuvinte afectuoase, diminutive cu referire la fiul sau, precum ?Baiatului meu drag si scump, Andrei? sau ?Celui mai drag?.

Insa poate cea mai importanta dovada a relatiei dintre cei doi o constituie chiar declaratia lui Dumitru Schiopu, nimeni altul decat sotul surorii mamei lui Andrei si cel care figureaza in acte ca fiind adevaratul tata al copilului.

Acesta a recunoscut ca nu a avut niciun moment acceptul cuiva de a se declara tatal, fiind dezaprobat ulterior atat de mama, cat si de Tinu insusi. De altfel, Schiopu a recunoscut in fata instantei ca ?nu a intretinut niciodata relatii de natura intima cu Emilia Iucinu, fiind cu aceasta doar in relatii de afinitate?.

spot_imgspot_img