Problemele si obiectivele noului sef al IPJ Constanta

Functia de inspector-sef al Inspectoratului Judetean de Politie Constanta nu este usoara. Ministerul Administratiei si Internelor a incercat de mai multe ori, pe parcursul anilor, sa aduca sefi din afara Constantei. Dupa experimentul sibianului Mircea Bargoz, din 2008, la comanda a venit acum un buzoian, Bogdan Despescu. Acesta a fost imputernicit, pe 8 aprilie, pentru o perioada de sase luni, dupa ce interimatul fostului comisar- sef, Constantin Dancu, a expirat. Bogdan Despescu si-a prezentat, ieri, intr-o conferinta de presa (eveniment rar printre fostii capi ai IPJ Constanta), obiectivele.
“Mandatul meu este pe 6 luni. Este un mandat scurt, fapt pentru care obiectivele se canalizea?za pentru aceasta perioada. Sunt responsabil vizavi de ce inseamna aceasta functie, vizavi de com?ple?-xitatea politieneasca din judetul Constanta, dar sunt optimist, avand in vedere ca in acest inspectorat isi desfasoara activitatea politisti cu o vasta experienta. Obiectivele Politiei constantene raman aceleasi. Sunt obiectivele Politiei Romane. As mentiona cresterea nivelului de siguranta, protejarea persoanelor si a patrimoniului, siguranta stradala, riscul rutier, dar si asigurarea unui mediu corespunzator al afacerilor, prin combaterea evaziunii fiscale, a contrabandei si a altor fraude din domeniul economic”, a spus acesta.
Crestere a numarului infractiunilor cu violenta usoara
“Infractorii nu au frontiere. Nu inseamna ca suntem in judetul Constanta si avem numai persoane cu care ne confruntam din acest judet. Metodele si mijloacele de politie sunt aceleasi, dar se adapteaza in functie de specific”, a comentat Bogdan Despescu specificul Constantei. El a precizat ca a gasit multe dosare penale in lucru. “Exista un stoc foarte mare de dosare penale. Cu noile modificari legislative, cred ca vom avea simplificari din punct de vedere al numarului, pentru ca avem posibilitatea sa promovam catre organele de Parchet acele dosare in care datele nu conduc spre un rezultat pozitiv, si exista institutia clasarii, care poate fi realizata din primele momente, daca sunt indeplinite conditiile prevazute de Codul de Procedura Penala. Sunt probleme si din punct de vedere al infractionalitatii in anumite zone. La momentul 30 martie, la evaluarea de trei luni, criminalitatea judiciara era in scadere (ma refer aici la faptele cu violenta, furturi, tot ce inseamna chestiuni legate de patrimoniu), dar sunt cateva cresteri, nu foarte importante, la furturile din locuinte. Cred ca datorita modificarilor legislative, o data cu intrarea in vigoare a Codului de Procedura Penala si a Codului Penal, la 1 februarie 2014, s-a inregistrat si aceasta situatie de crestere a numarului faptelor cu violenta medie si mica. Ma refer la simplele loviri. Numarul lor este mult mai mare la acest inceput de an. Tot modificarea legislativa permite sa promovam catre Parchet acele dosare in care s-au dezincriminat si o parte dintre ele au fost promovate”, a subliniat noul sef al politiei constantene.
Urmeaza saptamani de foc
Pentru politistii constanteni, sarbatorile sunt, in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *