Procesul in care este judecat liderul PSD, Liviu Dragnea, va fi reluat astazi de instanta suprema

Decizia reluarii acestui proces a fost luata in 5 septembrie, in conditiile in care judecatoarea Anamaria Dascalu se va pensiona si nu va mai face parte din completul caruia i-a fost repartizat acest dosar, fiind inlocuita de Constantin Epure. Astfel, a fost invocata o decizie a CEDO, fiind pusa in discutie din oficiu reluarea procesului.?
In acest dosar, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost? trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, fiind acuzat alaturi de fosta sa sotie si de fosti angajati ai DGASPC Teleorman.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii. “In realitate, cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma”, sustine DNA.
Fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzata de abuz in serviciu, alaturi de fosti sefii din Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman. Bombonica Prodana a fost pusa sub acuzare pentru ca, in perioadele 3 martie – 1 august 2008 si 3 iulie 2009 – 1 august 2010, nu a sanctionat doua …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *