Procurorii ii cer lui Iohannis aviz pentru urmarirea lui Victor Atanasie Stanculescu. Solicitarea este analizata de presedinte

UPDATE: Cererea procurorului general, Tiberiu Nitu, cu privire la?declansarea procedurilor pentru formularea cererii de urmarire penala fata de Petre Roman, Victor Atanasie Stanculescu si Gelu Voican Voiculescu se afla in analiza presedintelui Klaus Iohannis, potrivit Administratiei Prezidentiale.
——–
Procurorii Parchetului General au transmis o colicitare catre Palatul Cotroceni prin care ii cere presedintelui Klaus Iohannis sa incuviinteze punerea sub acuzare a fostului ministru al Apararii Victor Atanasie Stanculescu.
Intrucat acesta a fost ministru, pentru inceperea urmaririi penale pe numele sau procurorii au nevoie de incuviintarea presedintelui.?
Fostul ministru al Apararii, Victor Atanasie Stanculescu a declarat, miercuri la iesirea din sediul Parchetului General?ca a fost chemat la PICCJ pentru a i se aduce la cunostinta faptul ca a fost redeschis dosarul Mineriadei, dar ca nu i s-a spus ca ar fi suspect in acest caz, chiar daca pe citatie scria acest lucru.?
“Ne-a spus doar ca s-a redeschis dosarul. Nu mi-au fost aduse la cunostinta acuzatii. In martie 1990 am comunicat presei ca programul meu ca ministru al Apararii presupunea sa fiu la Berlin in iunie. Nu stiu cine a tras, nu cunosc. Eram la Berlin”, a declarat Atanasie Stanculescu, la iesirea de la Parchetul General.?
Citeste si::?Dosarul Mineriadei. Iliescu, URMĂRIT PENAL, pentru crime contra umanitatii. Atanasie Stanculescu si Magureanu, suspecti
Intrebat daca este suspect pentru infractiuni contra umanitatii, fostul ministru a spus ca nu este urmarit penal. “V-am spus eu ca m-au pus sub urmarire penala?”, a declarat Stanculescu.??
Avocatul fostului ministru al Apararii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *