Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a cerut retragerea titlului de doctor. Care este motivul

Procurorul general interimar al Romaniei Bogdan Licu a anuntat, marti, ca a cerut retragerea titlului sau?de doctor, pe care l-a obtinut?in 2011. “La inceputul lunii martie, i-am solicitat ministrului Educatiei retragerea titlului de doctor.? De asemenea, am trimis o instiintare in acest sens si Academiei Nationale de Informatii, unde am sustinut lucrarea de doctorat.? Am facut acest lucru din motive personale. Consider ca? nu am plagiat in acea teza de doctorat. In cariera, nu m-a ajutat titlul de doctor. Nu m-am semnat niciodata cu titlul de doctor”, a declarat Bogdan Licu pentru Romania Libera.
Decizia vine in contextul in care, anul trecut, pe cand era procuror general adjunct, acesta a fost acuzat de presa ca si-ar fi plagiat teza de plagiat “Coruptia – risc major la adresa securitatii nationale”, coordonata de fostul vicepremier Gabriel Oprea, la Academia Nationala de Informatii “Mihai Viteazu”, institutie aflata in subordinea Serviciului Roman de Informatii. a”In urma unei? analize facute asupra lucrarii, au fost identificate sursele de provenienta pentru mai bine de o jumatate din totalul celor 445 de pagini, continut copiat ad litteram fara a fi fost citat cu respectarea normelor nationale si internationale de citare in operele stiintifice. Bogdan Licu il plagiaza masiv pe judecatorul Cristi Danilet, fostul sau coleg din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)”, arata Hotnews, in august anul trecut.
Potrivit portalului, teza de doctorat a procurorului general intermar al Romaniei ar fi fost plagiata dupa carti de specialitate, cursuri universitare, legi sau pagini de internet. a”Procurorul Bogdan Licu isi incepe teza de doctorat cu o introducere in care se regasesc primele pagini copiate. Fara a utiliza ghilimele sau trimitere catre autor, an si pagina, asa cum impun regulile internationale de citare in lumea academica. Atat continutul paginii 6, cat si cel al paginilor 7 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *