Procurorul Marin Nita a fost arestat preventiv pentru luare de mita.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, sambata, arestarea preventiva pentru 29 de zile a procurorului Marin Nita, de la Parchetul Judecatoriei Oltenita, acuzat ca ar fi luat mita de la o persoana pentru a da o solutie favorabila in dosarul in care aceasta era cercetata pentru instigare la inselaciune, potrivit Mediafax.
Instanta Curtii de Apel Bucuresti a admis cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de arestare preventiva a procurorului Marin Nita si a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele acestuia, pentru 29 de zile.
Totodata, instanta a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a complicelui procurorului, Gheorghita Iordache.
Deciziile de arestare preventiva a celor doi nu sunt definitive, putand fi contestate la instanta suprema.
In timpul judecarii cauzei de catre magistratul Viorica Costiniu, aceasta a formulat o cerere de abtinere, solicitarea fiind respinsa ca nefondata.
Procurorul Marin Nita, de la Parchetul Judecatoriei Oltenita, a fost retinut vineri de procurorii DNA, dupa ce a fost prins in flagrant luand mita 2.500 de euro, a doua transa din cei 5.000 de euro ceruti pentru a da o solutie favorabila unei persoane cercetate pentru instigare la inselaciune.
Alaturi de Nita a fost retinut si Gheorghita Iordache, acesta fiind acuzat de procurorii anticoruptie de complicitate la luare de mita.
Potrivit procurorilor, in cursul lunii iunie, Marin Nita, in calitate de procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Calarasi, unde fusese delegat, a pretins de la un denuntator, direct si prin intermediul lui Iordache, 5.000 de euro, cu titlu de mita, pentru a dispune fata de denuntator o solutie de netrimitere in judecata pentru instigare la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, intr-o cauza penala pe care o avea in instrumentare.
Dupa ce a primit de la denuntator 2.000 de euro, ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *