Productia auto din Romania: Locul 1 in Europa, locul 3 in lume la crestere.

Productia auto din Romania a inregistrat in primul semestru al acestui an o crestere de 45%, fata de perioada similara a anului trecut, datorita uzinelor Ford si Dacia. Rata de crestere este cea mai buna din Europa si a treia din lume, potrivit datelor?Organizatiei Internationale a Constructorilor de Automobile (OICA), citata de ZF.ro.
In primele sase luni ale lui 2013 in Romania au fost produse aproximativ 225.000 masini, ceea ce inseamna mai mult decat productia Italiei, doar 220.000 unitati, sau a Belgiei, aproape 165.000.?
Cresterea cu 45% a productiei autohtone face ca Romania sa se apropie de Polonia, acolo unde a fost inregistrat un regres de aproximativ 19%, pana la 255.000 unitati. Anul trecut Polonia producea de doua ori mai multe masini decat Romania.?
Anul acesta Ford a anuntat oprirea temporara a productiei in lunile septembrie si octombrie, ceea ce va insemna un minus de 7.300 masini. Productia Dacia a inregistrat o crestere de 17% fata de semestrul 1 din 2012.
Citeste si?Duster ia cu asalt Indonezia. Al patrulea stat al lumii incepe vanzarea lui Renault Duster
Campioni in Europa, locul trei in lume
Romania are cea mai mare crestere din Europa, asemenea marcii auto nationale care a inregistrat anul acesta cea mai mare crestere a vanzarilor de pe continent. Chiar daca succesul productiei romanesti pare in stransa legatura cu evolutia Dacia pe piata europeana, o contributie importanta anul acesta a avut-o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *