Produsele organice nu contin mai multe substante nutritive decat cele crescute cu pestice, ci reprezinta doar „un hobby al celor bogati”, sustin cercetatorii din Danemarca.
Doctorul Susanne Bugel si echipa ei de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca nu au identificat nici o diferenta evidenta intre continutul de vitamine si minerale al produselor organice, si cele pentru care s-au utilizat ingrasaminte si pesticide, in limita admisa de lege, informeaza Daily Mail.
Vanzarile de produse organice au insumat in ultimul an aproximativ trei miliarde de euro, dar ultimele cercetari arata ca ele reprezinta doar „”un hobby al celor bogati””.
Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au hranit mai multe animale cu legume si fructe cultivate in perioade diferite, cu metode diferite, in soluri cu variate concentratii de pesticide si ingrasaminte.
In final, ei nu au constatat nicio o diferenta intre contintul de vitamine si minerale al plantelor astfel cultivate.
„”Culturile organice au o maleabilitate mai scazuta, iar consumarea lor este o alegere personala pentru cei care si le permit””, a declarat dr. Alan Baylis, secretar de onoare al Societatii pentru Industrie Chimica.
Cu toate acestea, un studiu precedent publicat anul trecut, si realizat utilizand mere, rosii si piersici a aratat ca cele crescute organic au o cantitate mai mare de nutrienti.
Cercetatorii din Marea Britanie, Franta si Polonia au descoperit cantitati mai mari de vitamina C, polifenoli, beta-caroten si flavonoizi.