Profesoara Elena Stan face educatie cu pumnul la Scoala Generala nr. 162 din cartierul Giulesti

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

O profesoara de la Scoala Generala nr. 162, din cartierul bucures tean Giulesti, este cercetata de politisti dupa ce, in ultimele doua zile, a batut fara mila doi elevi de clasa a VIII-a. Potrivit directorului institutiei de invatamant, in ultimii trei ani, profesoara de geografie Elena Stan, in varsta de 45 de ani, si-a facut un obicei din a-si jigni nu doar colegii, ci si elevii si pe parintii acestora.

Mai mult, sanctiunile si avertismentele primite in ultima perioada din partea conducerii scolii nu au facut decat sa stimuleze agresivitatea cadrului didactic.

„Am incercat de multe ori sa luam o atitudine ferma impotriva doamnei Stan, insa am avut doar plangeri verbale din partea catorva parinti sau a colegilor mei pe care i-a injurat in repetate randuri. Nici eu nu am scapat de limbajul ei colorat. I-am rugat chiar pe parintii care veneau sa o reclame sa faca plangeri scrise, dar acestora le era frica nu cumva sa se razbune pe copii. Mai ales ca multi dintre ei sunt in anul terminal (clasa a VIII-a)”, ne-a declarat Dorin Stoica, directorul scolii.

Acesta a incercat astfel sa justifice mentinerea la catedra a Elenei Stan, a carei agresivitate a culminat, miercuri, cu palmele si pumnii impartiti Marianei, una dintre elevele din clasa a VIIIa A. Intreaga scena petrecuta in clasa, in timpul orei de geografie, a fost filmata cu telefonul mobil de unul dintre colegii fetei, iar imaginile au ajuns apoi la politie.

„Am vrut sa-i ofer un trandafir cu ocazia zilei de 8 Martie. Mi-a spus ca nu accepta flori de la toti handicapatii. A vrut sa ma loveasca cu trandafirul, insa in cele din urma am incasat palme si pumni. La final, m-a impins pana in spatele clasei, m-a izbit cu capul de perete si apoi m-a dat afara de la ora”, ne-a spus Mariana.

Ieri, chiar in momentul in care un echipaj de politie a ajuns la scoala pentru a incepe investigatiile in cazul elevei agresate, un alt elev era scos „pe branci” din clasa de profesoara de geografie.

„M-a luat de haina si m-a aruncat cat colo. M-am impiedicat de pragul usii si am cazut pe burta chiar in fata politistilor. Nu este prima data cand doamna ma apostrofeaza si ma loveste. Tata a vrut sa stea de vorba cu dansa, insa l-a facut handicapat in fata colegilor mei”, spune Marius, din clasa a VIII-a B.

Directorul Dorin Stoica spera ca, dupa incidentele din ultimele zile, profesoara Elena Stan sa primeasca o sanctiune care sa o indeparteze definitiv de la catedra.

„Probabil ca i se va face si o expertiza psihiatrica, deoarece eu, personal, consider ca are probleme. A apelat de mai multe ori numarul de urgenta 112 pentru a-i chema pe politisti sa-i disciplineze elevii. Daca era refuzata, apela la paznicii institutiei”, a conchis directorul.

Ieri, la finalul orelor, agresivitatea profesoarei a fost „taxata” si de elevi care au protestat cu huiduieli si lozinci de genul „Afara, afara cu profa din scoala!”.

Profesoara Elena Stan este cercetata, in paralel, si de o comisie infiintata la nivelul scolii. „Comisia va stabili gradul de vinovatie a cadrului didactic, iar ulterior vom analiza concluziile lor la nivelul Inspectoratului Scolar”, a precizat Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB). Reprezentantii ISMB au anuntat ca nu vor tolera niciun act de violenta. Cu toate acestea, un profesor titular poate primi intr-un astfel de caz doar un simplu avertisment.

spot_imgspot_img