Profesorii cer retragerea titlului de doctor lui Victor Ponta.

Mai multi profesori universitari, majoritatea de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, au trimis ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, o scrisoare deschisa in care cer sa ii retraga titlul de doctor in drept premierului Victor Ponta, informeaza Mediafax.
In scrisoare, universitarii sustin ca sunt indignati de “interventiile brutale” ale ministrului Andronescu si ale politicienilor in cazul Ponta. In opinia celor 26, nu exista niciun dubiu ca premierul a plagiat si spun ca decizia de neplagiat a Consiliului National de Etica este necredibila si semnaleaza un posibil conflict de interese.
Cornel Vilcu, lector la Facultatea de Litere a UBB Cluj-Napoca, este unul dintre initiatorii scrisorii deschise. Cornel Vilcu a declarat pentru gandul ca atat el cat si ceilalti 25 de profesori universitari nu pot accepta ca Victor Ponta sa detina un doctorat dupa ce plagiatul din teza de doctorat a fost dovedit fara dubiu. De asemenea, Cornel Vilcu spune ca este de neacceptat ca ministrul Educatie a amenintat Universitatea Bucuresti cu desfiintarea scolii doctorale inainte de anuntarea verdictului de plagiat.
Cornel Vilcu a declarat ca este convins ca Universitatea Bucuresti va cere Ministerului Educatiei sa il lase fara …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *