Profesorul care a recomandat cartile din inchisoare ale lui Miron Mitrea: “Doar un rauvoitor ar putea nega statutul autoritatii personajului”

0
1

Prof. Univ. Dr. Marian Cojoc de la Universitatea Ovidius din Constanta este cel care a recomandat cele doua carti pe care le-a publicat din inchisoare fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea, potrivit listelor oferite de Ministerul Justitiei. Politicianul PSD a scos la editura Muntenia lucrarile a”Amintiria?? Subiective. Momente de istorie imediata” si a”Noi nu facem politica! Sindicate 1990-1994″
Marian Cojoc a explicat pentru Romania libera ca a acceptat sa il gireze pe Miron Mitrea dupa ce a fost sunat de avocatul acestuia, cu care, de altfel, a fost la penitenciarul Poarta Alba unde este incarcerat fostul senator. “Din acel moment, evident, dupa aprobarea temelor, in baza argumentatiei sale si a recomandarii, a urmat elaborarea in penitenciar, de catre autor, a lucrarilor in cauza cu titlurile din lista ministerului”, a precizat profesorul universitar. Acesta a sustinut ca a citit manuscrisele si ca detine volumele in cauza.
Citeste si?Generalul Dan Voinea, coordonatorul cartilor lui Catalin Voicu: a”Nu i le-am scris eu, am facut doar o caracterizare. Nu stiu cine l-a ajutat”
Profesorul a mai afirmat ca recomandarile sale au avut in vedere “corespondenta evidenta a temei propuse si tratate de solicitant cu experientele traite si, desigur, expertiza dovedita, intr-un moment istoric anume. Cel putin in cazul lucrarilor “Amintiri…subiective. Momente de istorie imediata” si “Noi nu facem politica! Sindicate. 1990-1994″, avandu-l autor pe Miron Mitrea, doar un rauvoitor ar putea nega statutul autoritatii personajului in cauza pe intreg segmentul istoric asezat intre decembrie 1989 si anul 1994, nemaivorbind dupa”.
Marian Cojoc a subliniat ca nu a scris nici prefata, nici postfata cartilor, si ca are …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here