Profit.ro: ASF aduce oameni fara experienta in asigurari si pensii: fina lui Victor Ponta, sotia ministrului Misa, un fost angajat DIPI

Printre consilierii prim-vicepresedintelui ASF Wlassopol se numara si Monica Misa, sotia ministrului finantelor, Ionut Misa. Tot in ASF lucreaza si sotia lui Wlassopol, potrivit declaratiei de avere postate pe site-ul institutiei. De asemenea, impreuna cu Ioana Cazacu, care pana la numirea in fruntea directiei pentru protectia consumatorului este consilier personal al lui Wlassopol, a ajuns la ASF si un fost ofiter al Directiei de Informatii si Protectie Interna (DIPI), Daniel Gabi Asanica, fara experienta in mediul privat sau in zona financiara, scrie?Profit.ro.
De altfel, nici Ioana Cazacu, care din pozitia de director al Directiei Relatii cu Publicul, Petitii si Educatie Financiara va reprezenta Romania inclusiv in cadrul unor structuri Europene extrem de specializate, nu are experienta in asigurari, pensii sau piata de capital si nici macar in zona privata. Absolventa de Drept, Cazacu a lucrat aproape tot timpul in posturi politice. A fost, printre altele, consiliera lui Mircea Geoana si a fostului ministru al Apararii Nationale, Mircea Dusa. Ea vine din PSD Maramures, acolo unde vicepresedintele ASF, Mircea Ursache, are o influenta semnificativa. Cazacu detine si un titlu de doctor in etica obtinut la Univeristatea din Baia Mare. In actuala pozitie, ea a fost numita la propunerea lui Ovidiu Wlassopol, sustinut politic pentru postul de prim vicepresedinte al Autoritatii. Wlassopol este fostul sot al ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu.
Sursele Profit.ro spun ca nu toti membrii consiliului ASF sunt multumiti de masurile luate de Wlassopol, mai ales ca, sustin sursele citate, experienta sa este limitata in special in ceea ce priveste piata asigurarilor, cea mai importanta dintre cele trei piete supravegheate de ASF.
Ioana Cazacu il inlocuieste la conducerea fostei directii Protectia Consumatorilor pe Calin Rangu,?care a restructurat din temelii entitatea, asa cum arata si cifrele. In perioada in care el a fost director, numarul petitiilor inregistrate la ASF a scazut de la 20.000 la circa 8.000 pe an, mai ales …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *