Prognoza meteo pentru joi si vineri: Temperaturile continua sa scada in sud-estul tarii, iar noptile vor fi geroase

Prognoza meteo pentru joi si vineri nu este este dintre cele mai bune, meteorologii anuntand ca temperatura este in scadere, in sud-estul tarii. De asemenea, Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca noptile urmatoare vor fi geroase.
In ziua de joi, innorarile vor continua, iar precipitatiile vor fi in diminuare semnificativa si in restrangere ca arie.
?Indeosebi in cursul zilei va mai ninge, in general slab, in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei si la munte, iar in vest si in centru pe spatii mici vor mai fi si ploi sau lapovita. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in prima parte a intervalului in sud si sud-est, cu viteze de pana la 50-55 km/h, dar si pe crestele montane, in special ale Carpatilor Orientali si Meridionali, spulberand zapada. Temperaturile maxime vor avea valori de la -8 grade in Moldova, pana la 7 grade izolat in Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei; minimele se vor incadra intre -18…-16 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si -1…0 grade in Dealurile de Vest. In zonele joase de relief, indeosebi noaptea, se va semnala ceata, asociata si cu depunere de chiciura.
In Capitala, temperatura va fi scazuta, cerul va fi noros, iar pe parcursul zilei si la inceputul noptii, va ninge slab. Vantul va sufla slab moderat, cu unele intensificari.
Temperatura maxima va fi de aproximativ -4 grade, iar cea minima …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *