spot_img

Program de formare specifica in domeniul achizitiilor publice organizat la nivel national

Date:

Agentia Nationala a Functionarilor Publici implementeaza, in perioada august 2013 – august 2015, proiectul a”Instruire aplicata pentru continuarea intaririi capacitatii institutionale a administratiei publice din Romania pentru o gestionare eficienta a fondurilor structurale” cod SMIS 48159. Proiectul este cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, Programul Operational Asistenta Tehnica 2007-2013, Axa Prioritara 1 – Sprijin in implementarea instrumentelor structurale si coordonarea programelor, DMI 1.3 – Formare orizontala in domeniul gestionarii programelor/proiectelor.
Valoarea totala eligibila a proiectului este de 17.284.741,92 lei, din care cofinantare proprie din partea beneficiarului in valoare de 2.592.711,29 lei si asistenta financiara nerambursabila solicitata din FEDR in valoare de 14.692.030,63 lei, respectiv 85%.
Prin implementarea acestui proiect, Agentia urmareste sa contribuie la acoperirea necesarului de formare profesionala a personalului din administratia publica cu atributii in gestionarea proiectelor europene si in procesul de derulare a procedurilor de achizitii publice, in vederea asigurarii unui management eficient al proiectelor finantate din fonduri structurale.
Astfel, proiectul raspunde unor deficiente identificate la nivelul personalului din administratia publica in ceea ce priveste gradul slab de profesionalizare pe domeniile prioritare de dezvoltare, conform analizelor realizate. Totodata, conform unor rapoarte realizate de institutii si organizatii de specialitate privind domeniul achizitiilor publice, este subliniata necesitatea cresterii diversitatii si/sau a volumului programelor de formare in domeniul achizitiilor publice.
In perioada 13 octombrie 2014 – 06 martie 2015 se va derula Programul de formare specifica in domeniul achizitiilor publice, care va avea o durata de 5 zile si va fi organizat pentru un numar de aproximativ 2.000 de participanti, la nivelul celor 8 regiuni de dezvoltare din Romania. ?Obiectivul acestui program de formare il reprezinta asigurarea specializarii persoanelor implicate si dezvoltarea competentelor in vederea eficientizarii derularii …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related