Proiectul „Arad, Capitala Culturala Europeana 2021a”, confruntat cu scandaluri

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Aradul s-a inscris in cursa pentru a deveni capitala culturala europeana in anul 2021. S-a prezentat la Bruxelles, in Parlamentul European, beneficiaza de consultanta din partea orasului maghiar Pecs, fosta capitala culturala europeana, cu care Aradul este infratit. Numai ca, in ultima perioada, proiectul care ar fi trebuit sa duca Aradul spre titlul de capitala culturala europeana in anul 2021 este confruntat cu mai multe scandaluri. A fost initiat un asa-zis concurs pentru gasirea unui logo al campaniei. Logo-ul a fost folosit insa cu o luna inainte de finalul concursului si un cunoscut om politic aradean acuza faptul ca strategia aradeana este copy-paste dupa cele din Cluj si Timisoara.
Fratele presedintelui a castigat ?concursul pentru logo-ul campaniei
Echipa care gestioneaza proiectul capitalei culturale ar fi dorit un concurs serios, care ar fi aratat ca Aradul a abordat cu seriozitate competitia pentru a deveni capitala culturala europeana in anul 2021. Asociatia Arad – Capitala Culturala Europeana 2021 si Primaria municipiului Arad au anuntat organizarea unui concurs pentru stabilirea logo-ului si a mascotei. Au fost depuse 55 de propuneri pentru logo si 16 pentru mascota, iar termenul-limita a fost 23 mai 2014. Juriul a decis in data de 19 iunie ca logo-ul castigator este al lui Sorin Neamtu. Acesta este absolvent al Facultatii de Arte din cadrul Universitatii de Vest Timisoara si are un master in pictura. Castigatorul este fratele lui Mihail Neamtu, presedinte al Partidului Noua Republica. Dupa anuntarea castigatorului, aradenii au constatat ca rezultatele concursului erau cunoscute de catre cei „initiati” de fapt de o luna de zile. La Raliul Aradului, competitie care s-a derulat in perioada 8-10 mai si la care a concurat inclusiv primarul Aradului, Gheorghe Falca, a fost folosita sigla care abia in 19 iunie a fost declarata castigatoare. Acest lucru este dovedit chiar de Facebook-ul edilului Gheorghe Falca.
Strategia copy-paste si bani cheltuiti pentru clientela politica
In Arad au existat voci care au sustinut ca s-a intrat in competitie tocmai pentru a diminua din sansele timisorenilor si a le creste pe cele ale Clujului, in contextul in care primarul Aradului, Gheorghe Falca, este coleg de partid cu Emil Boc.
Mircea Purcaru, presedintele PC Arad, a explicat de ce conservatorii aradeni nu sustin proiectul „Arad, Capitala …

spot_imgspot_img